Ma incalzesc global si eu…

Sal’tare
Vis89 atinge un punct sensibil al nostru al tuturor, in unul din ultimele sale articole – INCALZIREA GLOBALA. Si daca tot i-a trecut lui prin minte aceasta tema, zice sa incercam sa luam si o pozitie sau o atitudine civica vis-a-vis de aceasta problema si poate cine stie sa facem si un pic de valva. Asa ca eu o sa incerc sa fiu cat pot de realist si o sa incerc sa privesc problema din toate unghiurile, chiar cu riscul de a deveni „avocatul diavolului” in unele din situatii.

 • Daca ma gandesc la mine ca persoana fizica, cred a incerc ca folosesc cat mai putin din resursele planetei asteia mici si verzi. Asa ca merg cat pot de mult cu bicla sau pe jos. Insa uite ca oameni rai (dupa cum ati vazut in articolul trecut) au chef sa nu sustina impulsul meu ecologist si mi-au ciordit Mitza. Apoi, asa cum vedeam in reclame mai vechi, prefer sa ma spal cu mai putina apa, la lighean sau in cada, pentru ca si apa asta saracutza se regenereasa mai greu. Ca natura nu e un filtru instant de apa. NU va zic ca mai nou la mne in curte sunt 4 containere. De ce? Pentru reciclare! Asa ca ceva, ceva zic ca fac si eu.
 • Insa acum imi aduc aminte si eu de un bun prieten care imi spunea ca putem noi sa reciclam sau sa facem economie de reseurse cat putem de mult, insa marea poluare vine din industrie (cu mult peste jumate). Asa ca daa se doreste o imbunatatire a vietii, acolo trebuie lucrat.
 • Apoi, daca tot vorbim de incalzirea globala si de faptul a soarele incepe sa faca din ce in ce mai mult rau datorita efectului de sera si datorita subtierii stratului de ozon, ce ar fi sa nu ne mai expunem la el. Ce ar fi daca mai mult de ora 10.30 si mai devreme de ora 4-5 nu am vei pe plaja. Cred ca ne-ar fi mult mai bine noua.
 • Sa imi aduc aminte si de faptul ca stim sa taiem la greu padure, dar habar nu avem sa plantam? Probabil nu mai are rost. Si pot (daca tot am ajuns in acest punct al discutiei) sa va invit sa luati loc si sa va legati cu lanturi impreuna cu copiii aia „frumosi si nebuni” de la Green Peace de cate un pomisor. Ca desi par tembeli, ei nu fac decat sa viseze la un viitor mai putin poluat al planetei asteia mici si frumoase.
 • Si pentru ca ma stiti optimist de fel o las in urma mea pe Belinda Carlisle sa va zica ceva cu „raiul e pe pamant”
  Belinda Carlisle – Heaven Is A Place On Earth

  P.S. Si daca „nebunia” a inceput ca un fel de leapsa de la Vis89, uite ca o trimit si e mai departe cu porumbelu calator catre oameni care le au cu luarile de pozitie: Chinezu, KMI, Bodoganel, Ayra si Limpede.
  Andrei… 😉
  KIP IN TACI

  6 comentarii publicate

  1. Ma bucur ca ai raspuns initiativei, sper ca mai multi bloggeri sa ia atitudine, vreau sa cred ca inca se pot face destul de multe, iar daca blogosfera asta cu care ne laudam de ceva vreme sa mearga si pe teren si sa duca o campanie serioasa in privinta incalziri globale, trebuie sa ne axam si pe fapte nu doar pe vorbe… cand blogosfera va planta primi pomisori voi sti ca mesajul meu a fost receptionat 🙂
   vis89’s last blog post..Acelasi SOARE…

  2. Vis nu blogosfera tre’ sa faca o actiune separata. Dupa cum am mai spus mai demult, exista deja o organizatie, la copii aia frumosi de la COPACUL DE HARTIE pe care ii putem ajuta cu totii. Parerea mea! 😉

  3. NU zic ca nu e asa. Insa hai sa ne uitam mai „jos” un pic. Cred ca de fapt lipsa vegetatiei face ca poluarea sa fie mare. NU putem interzice masinile, caci ele fac economia sa mearga. Insa de plantat se poate lanta inca la greu. Asa ca hai sa facem parcuri, nu ansambluri rezidentiale! 🙁

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată.


  *