mahala
mahala

Lumea de la CAPAT

Sal’tare. Aveam si cand eram mai mic, apoi si cand eram la varsta adolescentei si inca am si acum placerea de a cotrobai prin ungherele cele mai necunoscuite ale oraselor. Sigur ca in principal cautam prin Bucuresti unde m-am si nascut si unde si locuiesc. Insa imi placea cand ma mai duceam in vacante la Brasov, sa caut dincolo de „hainele de gala” ale orasului.

Acolo in „mocirla cu nuferi”. E placut sa vezi ca orasele oricat de perfecte vor sa para, au in mijlocul lor un bloc cu tigani. Sigur ca in principiu nu-i bine, insa nu ma pot abtine sa nu fiu rau! Si totusi de unde „nebunia” asta cu „colturile intunecate ale orasului?

Pai uite ca ieri am pornit din nou cu mandra mea Niculina (aia cu patru roti si un motoras) la plimbare prin prea minunatul cartier Giulesti. Iar la intrarea pe o strada neasfaltata, de pe aici de pe la mine din Giulesti, undeva in spatele unei fabrici ceausiste inchise, am dat peste o comunitate parca rupta din copilaria mea. O gramada de oameni normali, imbracati frumos, petreceau duminica dupa amiaza mancand cate o inghetata, pe marginea santului.

Copii se jucau, barbatii la table si o bere, iar vreo cateva femei in varsta, la cusut sau la lucrul cu andrelele. Sigur ca in prima faza am crezut ca am adormit la volanul masinii si ca visez, insa nu mare mi-a fost mirarea sa vad ca si casele sunt mici si ingrijite ca acelea din acea veche mahala, din Balta Alba. unde m-am nascut eu acum vreo 30 de ani. Aceau si bolti de vie, rasaduri si cu poteci cu floricele.

Sigur ca la capatul starzii, conationalii nostri dragi isi facusera un mic adapost. Ce pacat ca tabloul asta nu a fost perfect pana la capat. Ce pacat ca odata demult, chiar ei tiganii dadeau culoare acestui tablou. Pacat ca acum nu mai reusesc sa fie decat gri ul care strica in general toata compozitia urbana in majoritatea cazurilor.

Andrei.
KIP IN TACI

4 comentarii publicate

  1. Se pare ca ai gasit o Romanie linistita, dincolo de agitatia politica, unde pe nimeni nu intereseaza ce a mai facut Borbely, Nicolaescu, Blaga, etc. E frumos sa ne gindim ca suntem linistiti si ca nu avem probleme zilnice gen rate la banci, accidente, inmormintari. Una peste alta asta e Romania normala, cu oamenii ei linistiti.
    Nicu’s last blog post..Schema solar prioritate a.c.m

  2. Imi plac articolele tale artisu-le dar daca ar fi putzin mai scurte ar fi perfect……………..Sper sa nu te deranjeze afirmatia mea critica

  3. Dblog – crede-ma ca acum sunt scurte, pentru ca sufar de liposa de timp! Daca ai stii tu cum erau odata! Te invit la o plimabre prin arhiva de aici sa vezi articole intr-adevar lungi!
    P.S. ASa vad eu bloggingul cu textye ample, nu format din SMS-uri!
    😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*