Linistea pastelui… DE CE NU TOT ANUL?

Sal’tare
Va spuneam acum cateva zile ca de Pastele asta am chef sa stau si sa ma odihnesc. Ei bine, ieri am reusit sa ajung un pic si prin taficul bucurestean. Va dati seama ca la ceea ce poti vedea in perioada sarbatorilor prin Bucuresti, nici nu ii poti spune trafic, caci pare mai degraba un peisaj de oras parasit. Insa imi place in aceste perioade ca oamenii parca sunt mai buni. Din cand in cand mai vezi cate un taximetrist care se crede buricul pamantului si care trece cu viteza pe langa tine, fericit ca acum o poate face. Insa ma intreb de ce oare nu reusim sa ne pastram starea asta si in restul anului? Si nu e vorba doar de trafic. De ce nu reusim sa fim un pic „ardeleni”? Poate pentru ca fiind inconjurati de nesimtire si de ideea de „ochi pentru ochi, dinte pentru dinte„, ne imbolnavim si noi instant. Plus ca pervertirea o motivam cu: „EEE, viata e grea si tre’ sa ne adaptam!
Si totusi unde lasam visele din tinerete de oameni cerebrali si care nu vor face in viata rabat de la principiile cu care plecam in viata? Cred ca raman uitate undeva intr-un sipet cu „copilarii”. Iar cand ne uitam in spate cateodata, le catalogam drept „naivitati”. Ei bine din punctul meu de vedere, cred ca naivitatile sunt cele dupa care ne ghidam acum. E un soi de maturizare fortata si acceptata, doar pentru ca asa trebuie sa fie (ca doar asa ne-au invatat parintii).
Si totusi care ar fi MORALA intregii povesti de azi? Pai cred ca pe scurt ar fi cam asa:
„NIMIK NU TREBUIE SA ACCEPTAM, FARA A TRECE ACEL „CEVA” PRIN FILTRUL PROPRIEI RATIUNI. SI MAI ALES, NIMC NU TRERBUIE LUAT, CA UN MEDICAMENT PE BURTA GOALA! Ca pana si medicamentele au reactii adverse, daramite sfaturile prost intelese!
Gata, hai ca am terminat si cu filozofeala pe ziua de azi si va las si fond muzical ca sa poata intra sfaturile mai usor (tot cu liniste si muzichi) – Joan Baez & Bob Dylan & Paul Simon – The Sound Of Silence
<
Andrei… 😉
KIP IN TACI

3 comentarii publicate

 1. 🙂
  Faptul ca de sarbatori orasul este semi-pustiu se datoreaza plecarii unei mari parti din locuitori in zonele natale, rude de la tara si asa mai departe. Nu poate fi decat un rezultat fericit al migrarii inapoi intara unde in mod obisnuit este semi-pustiu.
  Sa tot fie paste…
  iLL’s last blog post..Zeitgeist.

 2. Multi intreaba ünde faci Pastele anu’asta?”, eh in Elvetia, aa, io in Italia, sau Istambul, etc. Dar ma intreb s-o duce cineva la Ierusalim sau la Muntele Athos? .. cred ca sunt mult mai putini …sau acasa cu parintii ca asa e frumos, macar de sarbatori sa stam in familie…
  Sarbatori fericite!! si un 1 Mai muncitoresc fara munca 😉

 3. @iLL – sincer sa fiu mi-as dori ca aglomerarile sa se uniformizeze si oraselele mici sa inceapa sa aibe viata si zumzet in ele, nu sa fie niste mici cimitire din care oamenii sa nu aibe decat un singur tel: PLECAREA!
  @Yo – daca asa se simte ei bine. Nu pot sa ma opun dorintelor lor… asa e natural! Unii ne dorim ceva, altii altceva. Dea ia sunt frumosi oamenii, ca sunt diferiti! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*