fotbal
fotbal

LECTIE de management si organizare!

Sal’tare
(N.B. Nu am chef sa laud echipe, ci doar sa trag invataminte!)
Aseara seara a fost a fotbalului. Si la ora 8, fie ca erai sau nu microbist te simteai conectat, fie prin intermediul celor de langa tine sau fie prin bunavointa vecinilor, la TENSIUNEA unui sfarsit de campionat cum de mult nu a mai avut ROMANIA. Insa nu pentru ca ar fi crescut toate echipele in valoare, ci pentru ca au scazut cele fruntase in calitate. Ce ar trebui sa ne ramana in cap din ceea ce s-a intamplat, ca si concluzie de dezvoltare, buna de aplicat nu numai in fotbal?

  1. Si probabil, cea mai veche concluzie trasa de toti gospodarii/antreprenorii/organizatorii/etc: E GREU SA AJUNGI SUS, INSA E SI MAI GREU SA TE MENTII!
  2. Munca, pasiunea, rabdarea si ambituia sunt ATUU-rile, pe care daca reusesti sa le tii stanse intru-un „buchet”, iti aduc succesul. Insa conditia NECESARAm, e sa nu lipseasca nici una!
  3. Atentie la sanse! Degeaba tragi ca nebunu’, daca nu te uiti in jur si daca nu faci „lucrul potrivit” la momentul potrivit. Si ORGANIZARILE sunt un fel de PUZZLE. Au nevoie de piesa potrivita, ca sa iasa bine. Altfel totul nu e decat un tablou de „taieturi” infipte cu forta (ca in bancul cu politistii care baga patratu’ in cerc, la examenul psihologic)!

P.S.1. Ba ce ti-e si cu fotbalu’ asta! Ia uite ce educativ este el! P.S.2. Apropo de ideile de mai sus uite si un articol superb al lui Andrei Rosca via ReFresh!

Andrei…
KIP IN TACI

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. pligg.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*