La vara nu mai dansam cu nemtii pe Litoral!

Sal’tare
Iata ce stire interesanta aud eu la radio ieri dimineata – Mesajul germanilor pentru litoralul românesc: „Auf Wiedersehen Si probabil ca nici pe voi nu va mira, asa cum nu ma mira nici pe mine. Am cautat pe net sa vad vreo stire despre marirea numarului curselor din Germania spre Bulgaria, insa nu am gasit. Dar cu siguranta vor fi. Sunt ferm convins de acest lucru, pentru ca low-cost-ul de acolo chiar se potriveste oricarui cetatean europen de la Marea Baltica pana la Mediterana. Ce nu el place nemtilor la noi? E FOARTE SIMPLU. Locurile sunt faine si unele dintre ele poate chiar mai frumoase decat la bulgari, dar sufetim grav la infrastructura (sosea / cale ferata), iar ei nu au chef sa se streseze in perioada lor de relaxare. Noi nu am inteles nici pana acum, ca dezvoltarea, indiferent ca vorbim de cea turistica sau de alta natura, se face cu pasi mici si CONTINUU. Noi suntem neam de hei-rupisti. Si vrem si atunci cand muncim si atunci cand furam si atunci cand ne distram, sa le facem MULT SI REPEDE. Ei bine NU. Toate lucrurile se fac ECHILIBRAT (tradus „putin, cate putin) si continuu. Si iata ca nu sunt sigurul care vede acest lucru – CONSTRUIM sute de hoteluri si pensiuni, desi criza se amplifica! Si totusi… optimist incurabil cum sunt, sper ca lucrurile sa se indrepte si sper sa reincepem sa intelegem toate cele scrise mai sus. Andrei KIP IN TACI

11 comentarii publicate

  1. anul trecut am fost pe litoral la bulgari si am observat ca ne-au luat-o inainte. nu cu foarte mult, nu sunt diferente exteme fata de noi, dar oricum au reusit sa atraga f multi turisti din alte tari, ceea ce este de fapt lucrul cel mai important. au hoteluri multe, oferte de all inclusive si preturile destul de ok. pana se va intampla si la noi asa ceva, o sa mai dureze ceva zeci de ani.

  2. Exact cum spuneam si mai sus, problema mare la noi este faptul ca nu suntem hotarati sa muncim continuu, sustinut si cu proiecte pe termen lung. Tradus:
    E ca atunci cand eram eu mic si tinerii casatoriti, care nu aveau prea multa „dare de mana” isi faceau casa. Anul asta turnau fundatia. Anul viitor ridicau peretii si puneau acoperis, anul urmator geamuri si poate o camera plus dependinte s.a.m.d. Totul cu pasi mici, incet si SIGUR! – 😉

  3. E bine să fii optimist, dar un om realist s-ar gândi că, mai degrabă,
    gropile din asfalt sunt o prezenţă perenă, ca o probă a faptului că se lucrează prost.

  4. Problema este ca ele trebuiesc sa devina „amintire”! Ar fi misto sa cautam poze peste cativa ani cu gropi, ca sa ne aducem aminte cum aratau! – 😀

  5. :) E terminat din toate punctele de vedere litoralul romanesc…sau ar trebui sa intreb: ce inseamna litoral?doar plaja(sa nu vorbim de nisip ca s-a transformat in bolovani), hoteluri vechi si unele dintre ele insalubre? Preturi de te doare mintea? Aiurea…ar trebuie sa luam aminte ce fac vecinii nostri bulgarii…

  6. Si eu sunt optimist. Lucrurile or sa se indrepte. Peste vreun secol-doua asa si cu conditia sa fim anexati de vreun stat d-asta de imperialisti nenorociti :D

  7. @Daniel – Noi am fost ultima oara acum 2 ani. Sper sa imi conving sotia sa renuntam la Litoralul nostru, pentru ca si eu imi doresc vacante relaxante, nu obositoare!
    @Saturnianul – Eu sper totusi sa nu dureze secole. Insa in curand cu siguranta nu se va schimba ceva! – 😉

  8. :) As putea sa incerc si eu…Doamna, va rog sa ma credeti ca e oribil litoralul romanesc. Va garantez ca si bulgarii sunt cu 100 de ani inaintea noastra…Multumesc, sper ca-mi dati crezare!…cu respect
    Am facut ce-am putut, mai incearca si tu!:”>

  9. Fără a încerca să schimb părerea oamenilor, vreau doar să scot la lumină faptul că litoralul a primit investiții care se văd, și în plus, nu ar trebui să însemne doar hotel și plajă, ci și locuri de vizitat, activități mai mult sau mai puțin extreme, servicii extra. Iar din păcate, foarte multe dintre aceste lucruri nu sunt știute, dar pot aduce un mare plus de valoare cui le practică/vede:
    – o zi pe litoral poate înseamna vizita hergheliei de la Mangalia; adaptând vorba lui Creangă, aș zice: nu știu alții cum ar reacționa, dar eu am fost impresionat de cei 350 de cai pur sânge arab de acolo. Și sunt din linia de sânge originară. Drept, prezentarea mai trebuie lucrată.
    – pentru cei cu ceva bănuți în buzunar (în principiu oricine stă la un hotel de 4+ stele de pe litoral, adică mii de oameni în fiecare moment) ar trebui să guste o plimbare pe Marea Neagră cu velierul. Sunt mai multe, cel mai mare este Adornate și eu am avut plăcerea să îl văd mai de aproape. Încercați și spuneți-mi apoi cum a fost, eu sunt aproape sigur că răspunsul va fi „wow!”.
    – portul privat de la Limanu (lângă Mangalia) este deja unul dintre punctele interesante ale zonei. Testați ieșitul cu caiacul pe un lac, vizitați regata din 7-9 iunie.
    – iar un loc care nu ar trebui să scape grupurilor este vizita la Cramele Murfatlar. Am văzut degustări în Ungaria (Tokaj, Eger), la Iași (Gramma), vă pot spune că și vizita la Murfatlar este impresionantă. Cel mai mare producător de vin al României are o colecție care nu te poate lăsa indiferent, fie că ai 10 lei în buzunar sau 10000.
    Iar astea sunt doar câteva..

  10. Am urmarit hastag-ul #litoralulmeu si chiar mi-a placut totul. Poate ca voi si plimbarile vostre pe acolo, veti fi cei care veti aduce din nou oamenii la mare in Romania.
    Ba mai mult. Poate voi veti fi cei care iti veti face pe hotelieri sa se gandeasca de doua ori inaite sa mai vrea sa adune bani si clienti cu japca si vor inventa diverse „giumbuslucuri” pentru a face ca perioada in care vin oamenii pe litoral sa fie de-a lungul intregului an, asa cum se intampla in Bulgaria, Croatia si alte locuri de acest gen! HAI ROMANIA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*