moartea regelui

L-am murdarit si p’asta cu noroi… pe Rege!

Sal’tare
Va spuneam ieri parerea mea despre revenirea in tara a regelui Mihai pentru sarbatorirea celor 90 de ani. Ei bine azi revin pentru ca sunt prea multe pareri patimase si n-as vrea sa se creada ca arunc doar cu o parere si fug.
Aseara vorbeam cu un bun prieten care imi spunea:

BA NU VREAU SA AUD DE REGE. A VANDUT TARA SI A FUGIT CA UN LAS!

 • Pai eu as zice sa ascultam si ceea ce are el de spus, ca doar prezumtia de nevinovatie, e valabila pentru toti, nu-i asa? – Cum a fost cu „tradarea interesului national”
 • Si as mai adauga inca ceva:

 • Hai sa nu ne apucam sa ii punem in carca unui copil, greselile unui sistem. Cand a plecat avea 25 de ani si o copilarie, o adolescenta si o tinerete ratata, tocmai din cauza „functiei” de rege, care i-a fost pusa in carca inca de pe la 6 ani, cand a murit regele Ferdinand si cand Carol al II-lea a renuntat la tron. Ei bine eu sa fi fost in locul lui, la fel as fi spus (vorba celor de la BUG Mafia) BAG P**A IN EA DE TARA SI V-O FAC CADOU!
 • Si totusi, dupa plecarea din tara, nu s-a milogit pe la toate rudele din neamul Hohenzollern-Sigmaringen sa il ia in casa si sa stea ca tufa. Nu frate! S-a apucat sa munceasca si sa isi construiasca singur un drum prin viata.
 • De ce a plecat cu vagoanele incarcate? In fond si la urma urmei toate acele bunuri erau ale lui, nu erau ale poporului. Asta cu HOTUL, e doar o cutuma care nu ne lasa in pace nici dupa 50 de ani de comunism. Nu poate el plati pentru pacatele parintilor, asa cum nici nu nu faci puscarie, pentru pacatele vreunui stramos de al tau.
 • De ce s-a intors? Pentru ca desi nu pricepem si pentru ca desi in vene ii cam curge sange vest-european, el se simte ROMAN. Si dupa ce a crescut probabil alaturi de niste bunici bonome la Sinaia, el s-a indragostit iremediabil de bucatica asta de pamant. De aceea s-a intors aici, pentru ca el simte ROMANESTE. Nu a vrut nimc, decat sa ne spuna ca tine inca la noi si la tara asta.
 • Prietenul de care va vorbeam la inceputul articolului imi spunea:

 • Regele ar fi trebuit sa inceapa discursul cu „IMI CER IERTARE DRAGI ROMANI CA V-AM VANDUT LA RUSI!” si nu accepta ca retragerea lui a scurtat razboiul cu cel putin sase luni si ca a crutat viata a catorva sute de mii de romani. Ei bine penru el si pentru aceia dintre voi care credeti la fel, as vrea sa va dau cateva detalii „interesante” zic eu, despre acel moment cand regele a abdicat, in afara de cuvintele spuse de el in interviul de la inceput:
 • Armata rusa avea ordin ca pe copiii orfani care au ajuns pe strazile oraselor mari (gen Moscova), daca aveau peste 12 ani, sa poata fi impuscati… sub 12 ani spuneau ei ca era inuman
 • Locotenentii regimului comunist aveau cota la numarul de persoane de executat… si intotdeauna cereau suplimentarea cotei
 • In iarna lui ’37 au confiscat toata mancarea taranilor ucrainieni. 7 mil au murit de foame
 • Si acum o sa imi pun cateva intrebari mai mult sau mai retorice:

 • Daca ne luptam…eram acum o alta republica fosta/actuala republica sovietica?
 • Cu ce sa ne mai luptam cand aveaii armata distrusa si aveai aproape toata armata sovietica in tara?
 • Va suna cunoscuta replica „DAVAI CEAS, DAVAI PALTON”?

Restul va las pe voi sa mai adaugati… daca mai e ceva de adaugat!
Andrei
KIP IN TACI

5 comentarii publicate

 1. Am uitat sa adaug ceva important!
  ***
  La un dineu ca cel la care a fost regele aseara, macar si daca veneau vreo 2 – 3 sa ia vreo cateva contacte (din cele 70 de super-personalitati ale EUROPEI) si poate sa vorbeasca despre gandaci sau despre vreme, dar sa se creeze un canal de comunicare care poate ne-ar aduce macar niste sanse mici, ca alea mari au plecat in traile calde de prea mult timp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*