tatici copil parinte tatic

„Jurnalul de tatic”… asa ca pe vremuri!

Sal’tare
E ceva timp de cand nu am mai facut un articol in cadrul JURNALULUI in vechiul meu stil cu aventurile celor mici si cu visele mele in legatura cu ei.
De ce? Motivul este simplu. Baietii nostri cresc si odata cu ei creste si personalitatea lor. Si nu de putine ori interactiunile noastre cu ei nu sunt deloc idilice. Dar cu ajutorul parintilor nostri sau a parintilor la fel de proaspeti ca noi pe care ii stim si cu ajutorul internetului usor, usor trecem peste toate. E si parentingul asta un fel de exercitiu de negociere. Insa „negocierea” cu ei trebuie sa o faci, doar cu argumente solide si adevarate, fara sa incerci sa ii pacalesti.
De ce? Pentru ca procesul este unul continuu si ei au o memorie foarte buna. Si exact cand tu te vei astepta mai putin, iti vor spune M-AI MINTIT. Iar aceasta replica venita din gurita copilului tau iti va cadea mai greu de cat iti poti imagina. Apoi o alta parte interesanta este medierea confliftelor dintre ei doi, pe care pana acum nu am tratat-o cum trebuie.
De ce? Pentru ca nu i-am lasat sa isi rezolve problemele si singuri. Pentru ca inginer cum sunt eu, cred ca pot rezolva orice. Insa am aflat pe propria piele ca baieteii nostri nu sunt „orice” si ca relatia „noi – ei” e un continuu proces de experimentare si dezvoltare. Apropo de asta. Daca ai o problema in a incepe o discutie cu mititelul / mititica ta uite aici o lista cu intrebari din care macar 5 sau 6 ti se vor potrivi sigur si tie.
Andrei
KIP IN TACI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*