patriotism

Jurnal ziua 6: Profu’ de romana si Profu de Romania !

Sal’tare
Acum exact o saptamana la CCS l-am vazut pe nea Tudor Gheorghe intr-un concert superb dat pentru studenti. Ei bine acum mi-am reamintit de ce sunt patriot, de ce iubesc Romania, de ce imi place sa scriu in romana si de ce ma doare cand vad ca scadem in fiecare zi chiar in proprii nostri ochi. Am simtit din nou ca nu prea conteaza daca esti moldovean sau oltean sau ardelean, Important este ca esti roman. Si apropo de tot ce spun io pe aici pe blog ne intreba nea Tudor aseara:
DE CE VENITI MAI GENERATIE TANARA LA SPECTACOLELE MELE INCA ? CA BILETELE NU SUNT CHIAR FOARTE IEFTINE ! BA SUNT CHIAR SCUMPE RAU !
Simplu nene Tudore, pentru ca dumneata ne dai nuferii ce cresc in mlastina asta numita Romania si pe care eu as vrea daca as putea sa curatz bine de tot si sa o transform intr-un lac superb. Un lac la margine caruia sa potia dmira rasriturile si pusurile de soare ! un lac pe care sa se plimbe vise ! Stiu ca visez frumos, dar continui sa visez, cat mai am inca optimism si energie. Ca vorba aia:
DACA NICI NOI NU MAI VISAM, ATUNCI CINE !
Acu insa nene iti adresez io matale o intrebare:
DUPA CE O SA PLECI DINTRE NOI, NU NE LASI UN URMAS IN ALE CANTATULUI SI SIMTITULUI ROMANESTE ASA CUM BINE O FACI DUMNEATA ? PE BUNE, E CHIAR PACAT SI REFUZ SA CRED CA NU AI GASIT IN TOATA ROMANIA UN BAIAT TALENTAT, PE CARE SA IL MODELEZI, DIN PUNCT DE VEDERE ARTISTIC SI MAI APOI SA IL LASI „CONTINUATOR AL CATRII DOINEI ROMANESTI”. E PACAT NENE TUDORE ! MAI GANDESTE-TE LA ASTA…”
Si voi bai studentii vietii care ati fost atunci la concert. Daca tot v-ati hotarat sa veniti, deschideti bine urechile si nu mai radeti ca tutele la poarta noua. Nu tot ce se spunea pe scena era o gluma. Omul e un actor si dupa cum a spus a facut un show, dar nu a zis ca face stand-up comedy. Show-ul de genul acela are si parti tragice… si la momentele alea a fi bine sa ii tii gura si hahitul de ras. Plus ca daca te-a rugat sa inchizi teefonul si s-a mai chinuot sa iti si spuna gluma ia cu Munchenul si telefoanele, tot nu te-ai prins ca nu are chef sa il auda ? INCHIDE-L BA IDIOTULE SAU ARUNCA-L LA GUNOI ! Si mai presus de toate GANDESTE FRATE si SORO ! Cam asta am avut pe ziua de azi. Io-s in continuare pe Valea Botizei si imi incarca bateriile cu frumuseti si mintea de ganduri numa’ bune de asternut pe blog. Spor la munci si la bloguit !
***
Si daca tot v-am zis in titlu de prof, hai sa va las la Melodia Zilei un „curs romania si romanism” de-al lui – Colindul celui far’ de tara

***
Andrei… 😉
KIP IN TACI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*