locanta jariștea
locanta jariștea

Jaristea: Un colt de paradis

Sal’tare. In week-end am participat la un eveniment organizat la restaurantul Jaristea (undeva pe langa piata Cosbuc). ma dusesem cu asteptari normale, un restaurant traditional, cu ceva istorie in spate si care probabil a fost renovat, asa cum se intampla in majoritatea cazurilor.

Nu visam sa fie ceva care sa ma dea pe spate, pentru ca m-am obisnuit ca nesimtirea bucresteana sa strice tot si mai ales sa perverteasca tot. Ei bine trebuie sa va spun ca nu e asa. JARISTEA a stiut sa isi conserve toata frumusetea istoriei pe care o are in spate.

Ba mai mult, s-a folosit de aceasta istori si i-a dat valoare, prin bun gust, prin detalii, prin caldura cu care te pofteste sa intri inauntru si printr-o evadare pe care nu o mai credeai posibila intr-un oras „murdarit” si „pervertit”, asa cum e Bucurestiul.

NU va asteptati sa fie ieftin, pentru ca „acest colt de lume” trebuie sa isi mentina toata aceasta istorie si mai ales trebuie sa mentina o calitate a serviciilor oferite, asda cum au fost dintotdeauna PERFECTE. Si totusi ce m-a impresionat?

Pai o sa incep cu mobilierul vechi si asezat parca de o mana de nobil intelectual din vremea interbelica si parca nemutat de atunci si pana acum. Dupa care toata acea vesela din argint parca ma arunca in eleganta anilor 1800. Sa va mai spun de acele oglinzi? Mai ai bine nu.

Si ar mai fi ceva. Ospatarii si modul in care ne serveau, pareau rupti din cartea cu bune maniere si parca dansau vals! Frumos ce sa spun. Sper ca in viitor sa mai ajung acolo si sa mai „gust” din „acea evadare” si din acea „liniste nobiliara”, rupta doar de bataie ceasurilor cu pendula, vechi de 100 si ami bine de ani!

Andrei
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

  1. Frumos articol. Pot sa spun, cu mandrie in acest caz , ca ma trag din satul cu acelasi nume si fondatorul acestui loc imi este ruda apropiata. Cat despre „descoperirile” facute acolo numai de lauda. Numai de bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*