Iubesc Bucurestiul si Urasc Bucurestiul – Partea 4

Iubesc Bucurestiul pentru ca dupa ploaie imi ofera Parcul Tineretului de o frumusete neasemuita!

Urasc Bucurestiul pentru ca are oameni care cred ca libertatea lor de exprimare, inseamna incalcarea libertatii celuilalt!

Sau poate am ales cuvintele IUBESC / URASC gresit

Iubesc Bucurestiul Pentru ca imi face placuta surpriza ca in unele momente, printre gunoaie sau printre daramaturile unei case sau ale unui alt stabiliment, sa imi ofere cu darnicia caracteristica, apusuri si rasarituri superbe!

Urasc Bucurestiul pentru perverteste oamenii si odata ajuns aici, chiar daca ai vrea sa fii bun cu toti cei pe care ii intalnesti, nu poti. De ce? Pentru ca se vor gasi o gramada care sa te calce pe bombeuri, doar pentru ca li se pare ca nu au loc!

iubesc Bucurestiul

Iubesc Bucurestiul: Da el ne IUBESTE pe noi?

Iubesc Bucurestiul Pentru ca are locuri care spun povesti si strazi precum Strada Doamnei, care au si astazi acelasi traseu si aceeasi latime, ca in perioada interbelica!

Urasc Bucurestiul Pentru ca isi doreste sa fie modern si nu face decat sa se impopotoneze ca o fata de companie care se vrea a fi mare doamna. Nu stie sub nici o forma sa se spele frumos, sa isi spele si hainele lui modeste, sa le poarte pe acelea cu mandrie si sa incerce sa se mandreasca cu personalitatea lui, nu cu imaginea lui, pentru ca la capitolul personalitate, chiar are ce arata!

Iubesc Bucurestiul si Urasc Bucurestiul pentru ca are Dambovita! De ce si una si alta in aceeasi masura? Pentru ca Dambovita reuseste sa fie in multe din amintirile si cantecele despre el un motiv superb. Iar azi avem cu totii placerea (din cand in cand) sa stam pe unul din podurile sale si sa ii privim unda care tot vine de la Ciurel spre Vitan-Barzesti

Si IL URASC pentru ca administratia sa nu stie sa aibe grija de firul asta de apa. Tot aud pe la alegerile locale ca o sa ii faca si o sa ii dreaga. Ca o sa curete Dambovita si o vor face Sena sau Tamisa. Iar la final tot Dambovita noastra, atat de murdara ramane. Cateodata crezi ca a trecut o vidanja si a scapat pe malul ei un pic din „compozitia” ei

Iubesc Bucurestiul si Urasc Bucurestiul pentru ca e balcanic… si e in ALB si NEGRU!

Si cum sau DE CE IL IUBESTI sau IL URASTI?

Iubirea vine pentru ca stie sa fie mereu energic, mereu agitat. Mandru de el si de trecutul lui ! mandru de faptul ca e un pastel de obiceiuri si un pastel de credinte ! Iar cand isi gaseste si „pictorul”, care sa aibe grija ca pastelarea sa nu fie urat contrastanta, atunci e chiar frumos !

Un fel de CONCLUZIE

Supararea pe el vine din faptul ca nu stie sa ia din balcanism doar bunele. Sa isi „educe” caracteristicile rele. Felul țiganesc” de a trata lucrurile (vorba aia: „ca la usa cortului”) si felul pervers de „a rupe picioare sau „a intepa pe la spate” ar trebui sa il uite. Sa nu mai fure pe oricine de la care poate fura ceva si mai ales sa isi repugne motto-urile generaleca:

DE CE SA FAC CEVA CAND POT SA NU FAC NIMIC
sau

CINE-I HARNIC SI MUNCESTE ARE TOT CE VREA. CINE-I LENES SI CHIULESTE, ARE TOT ASA

Cam atat pentru azi despre Bucuresti.

Andrei
KIP IN TACI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*