Radio Artistu.ro
Radio Artistu.ro

„Muzici si faze!” sau „Istoria unui Radio, uitat intr-un colt de camera!”

Sal’tare
Voi stiti clar ca eu sunt un pic dependent de radio si v-am mai zis ca acasa la mine in curte urla mereu ca nebunu RADIO ANTENA SATELOR. Insa mereu cand ii aud sunetul, parca imi curge o lacrima pentru acea EUROPA LIBERA, pe care il ascultam din dormitor, ca mama si tata nu ne lasau pe mine si pe frate-meu sa stam in sufragerie atunci cand ii dadeau drumul, de frica sa nu vorbim la scoala despre „frumusetea sa”. Si parca imi aduc si acum aminte cum ascultam Phoenix (interzisi deja), Pink Floyd si Beatles, desi inca nu le descoperisem frumusetea. Frumoasa perioada!
De unde mi-a venit toata nebunia asta? Pai de la postul asta vechi al lui Badin pe care mi l-am lasat in lista de „TO DO”!
Voi aveti ceva amintiri de atunci? Mai ales voi astia care erati adolescenti si care mai prindeati cate o secunda de LIBERTATE!
P.S. Credeati ca scapati de „fond muzical”? Uite asta mi se pare melodia care poate prezenta simplu acea perioada – Rolling Stones – Angie!

Andrei… 😉
KIP IN TACI

5 comentarii publicate

 1. Noi ascultam muzica folk de vinerea seara si teatrul radiofonic pus la ora 8 sau 9 in fiecare seara, daca nu ma insel…:-
  Iar cand ascultam ‘Europa’, evident ca fix atunci radioul nostru avea o subita haraiala, motiv pentru care isi incasa pumnii de rigoare.
  Ce mai era? … A! si ca sa prindem mai bine ravnitul si vestitul post cu pricina, legam niste sarme de calorifer, ca cica se facea legatura mai bine :-\”
  Si da, grozave erau serile petrecute cu radioul in bucatarie, unde toata familia se strangea in jurul aragazului in serile cu ierni crancene: parintii cu ale lor, susotind intre ei comentarii despre cele auzite la radio, iar noi copiii, cu urechile la ei si ochii in caiete, facand temele la lumanare, mazgalind caietul cu cerneala si stergand-o cu ‘pic’ si sugativa :P…
  xplorio’s last blog post..Lonely Planet, incantat de Romania. Nooot.

 2. nop :”>
  nu mai gasim nimic comparabil care sa ne satisfaca. Dintre posturile romanesti. Deocamdata.
  Ascultam in schimb un post frantuzesc, „La radio de la mer’. E incantator. Pe langa muzica placuta (care ma ajuta cand lucrez), sunt si povestioare marinaresti gen balade, informatii haioase, glume matinale…
  Iar crainicii/ele, transmit stirile cu tonuri suave, calme, cuvinte pronuntate, nu ca la stirile lui Esca, mitraliate si balmajite, intr-o romaneasca-rroma %-( .
  Si desi suna cam aiurea, ne-am refugiat pe astfel de posturi radio. Din pacate, cand suntem in masina ne este greu sa prindem ceva placut. Iar cd-urile cu muzica selectata nu compenseaza totusi un post de radio bun 🙁
  xplorio’s last blog post..Amsterdam, Venetia nordului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*