Isaac Newton si marul sau cel buclucas!

Sal’tare

Azi ma dat peste minunea asta de sarbatorire a lui Isaac Newton. Ei bine si asta mi-a amintit ca in liceu asta mi se parea cel mai distractiv fizician.

Cum sa te loveasxa ma un mar in cap si tu sa descoperi forta gravitationala. Sigur, de vina pe de o parte au fost si desenele animate care il zugraveau mereu ca fraierul care „si-o lua” in „lupta cu marul”. Sigur dupa fazele astea funny tre’ sa recunosc ca a existat si o perioada in care l-am urat rau de tot. De ce? Pentru alea trei principii de la FIZICA.

Si desi acum mi se par simple si foarte usor de retinut, atunci parca nu se lipeau de mine de nici o culoare. Parca erau facute si ulei si eu din ulei. Si stiti ce mi-a mai placut la nenea Isaac Newton? Ba frate macar la finalul vietii a avut parte de bunastare.

E adevarat ca lui i-a placut in continuare sa fie modest, insa n-a trait cum se intampla cu genialii de felul sau in mizerie si mai apoi dupa ce el dispare trag altii foloasele si traiesc in huzur. Pe Bune!

Andrei
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

  1. A trait bine pentru ca strans merele, in loc sa le arunce :)) In general, inventatorii mor in mizerie, exceptie facand Newton, Edison si Kalashnikov :)) Insa ‘mizerie’ este un termen relativ… Tesla, de exemplu nu a murit doar sarac, ci si nebun…
    .-= Neamtu’´s last blog ..Cu spatele catre viitor =-.

  2. Si de TESLA mie chiar imi pare rau, pentru ca ideile sale pe parte de „electrica” chiar sunt geniale si azi! 😉
    P.S. Oare astia au murit „impacati si bogati”, pentru ca au facut niste „compromisuri de care probabiloi nu stim? Sau doar au fost niste norocosi? Asta e o idee pentru un nou articol…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*