Important este CE INVATAM dupa Corona Virus

Sal’tare
– Ceea ce se intampla in aceste zile, cu toata aceasta Criza si Corona Virus, ne arata punctele noastre slabe, punctele nevralgice ale Sistemului si capacitatea noastra a tuturor de a reactiona la situatii limita.

Putem fi eficienti si alaturi de Corona Virus?

Evident ca nu prea avem nota de trecere la acest examen. Dar va conta mult si pentru noi si pentru celelalte natiuni ale Europei sa intelegem realitatea si nu neaparat sa ne speriam de Corona Virus. Sa pricepem ca ne-am intins mai mult decat avem plapuma si ca am devenit dependenti de ILUZII.

Am vrut

(Asa cum se prezenta pe vremuri la ASE) sa facem graul in Franta, faina in Cehia si painea in Ungaria. Iar la final sa mancam intreaga Europa acea paine.

Ei bine solutia, pentru chestiunile de EXISTENTA, pentru nevoile si necesitatile de baza, nu sunt OK. Sigur ca nu putem vorbi de aceeasi problema cand vorbim de dezvoltarea tehnologiei sau de dezvoltarea de masini. Acestea se pot face. Insa GLOBALIZAREA e interesanta ca si concept, nu ca solutie practica.

Si acum HAI SA…

Asa ca dragii mei, hai sa reinviem industriile locale si sa intelegem ca mai bine avem MUULTI agenti economici minori si riscuri pe masura, decat 5-6 agenti ecomonici mari si RISCURI IMENSE.

Hai sa intelegem ca vechea vorba „NU-TI PUNE TOATE OUALELE INTR-UN SINGUR COS” inca e valabila. Hai sa gandim empatic, asa cum am facut in ultimul an. Pentru ca tipul acesta de purtare ne-a ajutat mult.

Si daca pe toa cele scrise mai sus le-ati bifat, ganditi-va la ajutorul celorlalti. La ideea de a face voluntariat, pentru ca in Vest aceasta a fost „cheia” lor. Cum asa? Pentru ca evolutia ta ca individ, depinde si de evolutia colectivitatilor in care activezi.

Andrei
KIP IN TACI

Sursa imaginii – PrBeta.Ro

corona virus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*