Instrumentar stomatologic pentru Cabinetul Perfect

Pentru a funcționa în conformitate cu reglementările legislative în vigoare, fiecare cabinet de medicină dentară are nevoie de instrumentar stomatologic de calitate și de un set de materiale și ustensile care să asigure proceduri eficiente, cu rezultate clinice de succes. De altfel, calitatea unei lucrări dentare depinde în mare măsură atât de experiența specialistului, cât și de instrumentarul utilizat.

Magazinele de profil oferă o gamă variată de echipamente și ustensile, ideale pentru orice procedură efectuată în cadrul unui cabinet dentar. Inclusiv mediul online este bogat în oferte diverse din care poți alege necesarul instrumentar stomatologic la un preț accesibil.

Ustensile și materiale utile pentru cabinetul dentar

Indiferent că vorbim despre extracții, obturații sau alte intervenții de natură stomatologică, atunci cu siguranță că procesul de achiziție a materialelor și a ustensilelor devine unul foarte important.

Astfel, de pe lista unui instrumentar stomatologic necesar cabinetului tău nu pot lipsi următoarele articole:

Instrumente de modelare a materialelor compozite

Prevăzute cu un mâner lung și având capetele plate și groase, acestea se folosesc în procesele de modelare ale materialelor de umplere a golurilor din jurul dinților și a gingiilor. În funcție de cazul clinic existent, materialele pot avea diferite dimensiuni și pot fi utilizate în funcție de situația specifică cu care se confruntă specialistul.

Echipament de aspirație a salivei

În timpul intervențiilor stomatologice, în cavitatea orală se produce o cantitate de salivă în exces, așadar medicul dentist are nevoie de un instrument care să elimine umiditatea acumulată. Acesta poartă denumirea de aspirator de salivă și este plasat, de regulă, în zona inferioară a gurii, pe partea interioară a mandibulei. De asemenea, specialistul mai poate utiliza rulouri de bumbac pentru a absorbi sângele și saliva.

Instrumente pentru anestezia locală

În condițiile în care specialistul pune pe primul loc confortul și starea de sănătate a pacientului, anestezia reprezintă un proces preliminar intervențiilor stomatologice. Astfel, medicul va avea nevoie de o seringă cu ac pentru injectarea substanței anestezice și de seringă cu aspirație pentru a evita apariția hematoamelor.

Instrumentar stomatologic necesar pentru extracția dentară

În funcție de tipul de procedură ce urmează a fi efectuată, medicul va avea nevoie de o serie de instrumente care să faciliteze și asigure extracția dentară. Astfel, pentru realizarea inciziei, va avea nevoie de un bisturiu și de diferite tipuri de clești în funcție de necesități. Astfel, în cazul extragerii a molarilor de minte sau a extracțiilor radiculare va avea nevoie de un forceps special.

De asemenea, forcepsul hemostatic este un alt instrument util în cazul extracțiilor dentare. Dăltița și ciocănelul sunt două ustensile care contribuie la secționarea, sculptarea sau îndepărtarea osului. Elevatorul își dovedește eficiența în cazul în care anumite rădăcini sau fragmente se rup în timpul extracției, necesitând îndepărtarea lor. Bucățile de os pot fi înlăturate cu ajutorul ciupitoarelor de os.

Instrumentar stomatologic pentru suturarea gingivală

În anumite situații care presupun operațiuni mai complexe, specialistul ar trebui să efectueze suturi cu ață chirurgicală. Astfel, medicul stomatolog va utiliza din trusa sa: suportul pentru firul de sutură – prins în acul cu care se va realiza procedura și foarfecele chirurgical – pentru a tăia și îndepărta firele de sutură.

instrumentar stomatologic

Cam atat despre instrumentar stomatologic.
Andrei
KIP IN TACI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*