Informat, dezinformat sau neinformat?!?

Sal’tare
Trecand acum cateva saptamani pe la un var retras vreo cateva saptamani la tara, ca sa mai scape de stresul orasului nebun, il aud intrebandu-ma rapid noutatile. Io ca omu necunoscator, ii zic de’ale casei. El mi-o reteaza rapid:
NU OMULE NU DE AI NOSTRII TE INTREB, CI DE VIATA POLITICA, VIATA PUBLICA SI ALTEA ALEA, CA IO AM UITAT SI RADIO SI TELEVIZORUL ACASA SI SUNT AICI CA UN PUSTNIC! Ei bine intamplarea asta mi-a declansat in minte enigma exprimata in titlu.
Daca ar fi sa vorbesc in numele meu, ca varianta „rea” cred ca as alege mai degraba dezinformat, decat neinformat. De ce zic asta? Pentru ca fie ele si doar lucruri bune aduse la urechi, pana la urma ar incepe sa ma manace curiozitatea sa vad daca sunt asa cum se spune. Pe cand parca neinformat, stai intr-o casa asteptand ca din secunda in secunda sa cada o bomba peste capul tau. E o ciudata stare de resemnare si renuntare la lupta cu viata sau la o plafonare de varsta tarzie, venita muuult prea devreme.
Tu cum preferi sau cum vezi lucrul asta, mai draga cititoretzule!
Andrei… 😉
KIP IN TACI

8 comentarii publicate

  1. Crede-ma ca Yo am televizor in camera si nu stiu daca-l deschid de 2 ori pe saptamana… informatiile de care am nevoie le aud in trafic sau de la membrii familiei.. nu m-as numi o dezinformata…Corect?

  2. Imi place sa cred ca sunt informat. Citesc zilnic stirile cele mai importante si, avand internet pe telefon, imediat caut pe wikipedia informatii despre ce nu stiu.

  3. mai grav e ca ne fam seama cateodata caci chiar si inotand intr-un ocean de informatie, ajungem din cand in cand la ideea ca suntem neinformati. DE CE? Pentru ca avem parte de informatii neimportante, de detalii in care ne pioerdem si nu ajungem sa intelegem esenta lucrurilor! Stiu ca suna cam filozofic spus, insa altfel nu o pot spune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*