In trenul personal pute… Da’ miroase si a NOSTALGIE!

Sal’tare (Sursa imaginii Paul Balanca) Sal’tare Hai la plimbare cu CFR-ul cu trenul personal de sase (numit popular printre navetisti si „cursa”). Nu ma intrebati incotro merge, pentru ca trenul asta este unul general. Este daca vreti reprezentarea personalului romanesc de oriunde. Lume multa, bagaje, harmalaie. Unii se duc la tara pentru uikend, altii vin de la servici si fac obisnuita naveta, daca trenul merge spre munte in el o sa vezi si muntomani, care fug inca de vineri catre cararile muntelui. Auzi pe langa tine o gramada de alarme muzicale de la noile instalatzii de pom, ultimele aparitii in materie de melodii de telefon (nu va ascund ca cele mai multe dintre ele sunt manele). Dar e frumos, pentru ca oamenii din provincie in general, mai au inca bucuria uikendului. Ei au mereu vineri seara planuri pentru „sambata la disoteca„. Pe noi (cei „grabiti catre nicaieri), cred eu ca suntem noi orasenii, parca ne-a mai disparut aceasta candoare. Noi reactionam astfel:

A venit uikenduuu! Carpe diem (traieste clipa)! Nu ne mai planificam! Asteptam sa primim totul!
Ei bine la tara nu e asa. Ei stiu sigur ca ziua poate se vor mai uita la un DVD sau la TV sau vor face cine stie ce treaba prin curte sau casa si toate se vor termina cu momentul culminant al discotecii de sambata seara, pentru care si-au luat si o bluza sau alt articol vestimentar nou. Langa mine o pereche in varsta se plange de preturile la paine Dincolo, doua tinere perechi vorbesc despre copilul unora dintre ei care va trebui sa vina. Si povestesc cum pe tanara mamica o tot intreaba lumea din tot satul cum mai e cu sarcina, cum o sa il cheme (ca ei stiu deja ca va fi un baietel) Nu se poate am auzit un cuvant care credeam demult uitat. Un grup de scolari care fac naveta la oras au saptamana viitore BANCHET. Oaaau ce frumos ! Imi era tare dor sa mai aud cuvantul asta. Parca altfel curge viata la tara si viata in provincie in general! Parca oamenii astia, alfel stiu sa pretuiasca trecerea timpului si lucrurile cu adevarat importante din viata. (Post Scriptum: Nu zic ca nu s-au intamplat schimbari in rau si in viata de provincie! Nu zic ca ritmul alert din orase e neaparat un lucru rau! Nu zic ca tot ce am zis trebuie luat „Ad Literam”. Doar ca am avut si e o clipa de nostalgie fata de locul pe care si acum cu placere il numesc „la tara” si fata de acel urat (dar plin de romantism si de amintiri placute) tren personal e ora 6) Gata asta a fost aberarea mea nostalgica de azi! Andrei… 😉 KIP IN TACI]]>

6 comentarii publicate

  1. O imbunatatire a trenului personal adusa de cei de la CFR este dusul rece. Daca ai norocul sa nimeresti un personal foarte „dotat” adica un personal in care ai vedere la cer pe ici pe colo atunci clar, la primii stropi de ploaie, o sa ai parte de un dus al caruit pret e inclus in bilet. Toate drumurile cu trenul duc in acelasi loc: nervi.
    Florin’s last blog post..Cât mă costă ca să mor ?

  2. Sa stii ca asta nu am gasit cat am mers eu cu trenul. Doar iarna mai aveam parte de cate un crivat care trece dintr-o parte in alta a vagnului, da dus n-am avut parte. Poate plateai tu ceva in plus… SUPLIMENT DE DUS!

  3. De obicei in majoritatea trenurilor pute. Este foarte simplu. Uneori vine de la WC, alteori de la mizeriile lasate de oameni.
    Henrich’s last blog post..Cine este "Şpagat cu ochi"?

  4. Si de multe ori de la mizeria „de pe oameni”! Ma intreb totusi cand vom ajunge si noi sa vedem trenuri personale mirosind a levantica? Cred ca niciodata… 🙁

Trackback-uri și pingback-uri 2

  1. pligg.com
  2. gofaz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*