romania civica
implicare civica de ce sa ma implic

Si totusi 1 intrebare: DE CE SA MA IMPLIC si EU?

Sal’tare. De multe ori ma intreb daca este OK sa raspund la intrebarea DE CE SA MA IMPLIC si sa dau pe mediile de socializare o idee sau o veste noua. Si totusi dupa reactiile ultimililor ani parca iti vine sa nu mai dai nimic. Si sa spui clasicul sau clasicele:

SA VA… bag… dau… si lista poate continua

Pentru ca fara grupuri in general nimic nu s-a facut fara grupuri sau BULGARELE (asa cum era cunoscut in trecut) sau a trebuit sa fie o intamplare mai mult sa mai putin fericita, din care s-au nascut Revolutii. In principiu totul a trebuit sa fie in general construit pe baza unor grupuri. Ei bine, in activitatea prezenta, fie ca vorbim de RAZBOIUL DIN UCRAINA sau de intamplarile “rezervate Energiei”, inca nu s-a adunat MASA CRITICA. Nu sunt inca adunati atatia oameni HOTARATI care sa spuna NU miscarilor din ENERGIE.

De ce sa ma implic ? Pentru o noua “revolutie”?

Ceea ce se intampla acum in Rusia dupa “micul decret” dat de Putin in aceasta seara, cred ca poate fi inceputul unei miscari de masa si un raspuns la “de ce sa na implic”. Asa cum miscarile de masa de la OUG 13 au inceput cu putini oameni si au facut celebru hashtagul #REZIST, cred ca si acum pot deveni celebre aceste manisfestatii timide din Sankt Petersburg si Moscova.

Evident ca nu vorbim de aceeasi intindere, din punct de vedere geografic, si evident ca nu putem vorbi de aceeasi intindere d.p.d.v. al patrunderii informatiei in masa. Dar, in conditiile in care avem mai bine de 6 luni de razboi inutil, dureaza evident ca oamenii afle informatii si sa isi dea singuri un raspuns la “de ce sa ma implic”. Suntem in era informatiilor si a aInternetului si fie ca Rusia vrea sau NU, fiecare rus stie care este REA:LITATEA. Si fie ca sunt in Siberia sau in”centrul informational Sankt Petersburg” sunt convins ca toti stiu clar ca cum stau lucrurile.

Razboiul din Ucraina

Daca ma intrebati pe mine, cred ca pana la Craciun acest conflict va fi rezolvat, pentru ca pana atunci din ce in ce mai multi isi vor fi agsit raspunsul la intrebarea “de ce sa ma implic”. Evident in ideea de RATIONAL… adica spre Europenism. EU sper sincer sa moara si Putin si Lavrov. Si sper sa imi pot cumpara un bilet spre un Sankt Petersburg european in care sa imi pot plimba soti si copiii! Si sa ne bucuram linistiti de toate partile frumoase ale culturii ruse.

Andrei
KIP IN TACI… si fie ca toti sa gasim raspunsul la “de ce sa ma implic”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*