Implant dentar. Indiferent de domeniul în care ne desfășurăm activitatea, imaginea pe care o afișăm în societate este foarte importantă. Iar unul dintre cele mai semnificative aspecte, atunci când vine vorba despre înfățișare, este dantura. De altfel, îngrijirea dinților ar trebui să fie una dintre preocupările noastre zilnice, dacă dorim să avem grijă de imaginea noastră, dar și dacă ne dorim o stare generală de sănătate bună.
Astfel că, pentru a elimina complet din viața noastră neplăcerile care pot apărea la nivelul danturii, ar trebui să apelăm din timp la un stomatolog specialist. Una dintre cele mai frecvente astfel de probleme este edentația – starea patologică în care se află pacienții cărora le lipsesc unul sau mai mulți dinți de pe arcadă. Din fericire, progresul științific a făcut posibilă apariția mai multor soluții stomatologice eficiente – de pildă, implanturile dentare.
Ce tipuri de implant dentar există?
La ora actuală există, pe piață, mai multe tipuri de implanturi dentare printre care se numără:
- Implantul Straumann;
- Implantul Straumann Pure Ceramic;
- Straumann Pro Arch (realizabil în 24 de ore);
- Implantul dentar Nobel Biocare.
Care pot fi beneficiile unui astfel de tratament stomatologic
- Rată de eșec aproape inexistentă datorită posibilității de îndrumare digitală
- Grad ridicat de confort pentru pacient
- Corectitudinea diagnosticului
- Rapiditatea – intervenția durează mai puțin
- Implantul dentar este 100% funcțional și estetic
- Precizie maximă
Ce riscuri și complicații pot apărea în urma unui implant dentar nereușit
- Paralizie parțială – leziunea nervilor
- Infecții
- Pierderea implantului
- Leziuni atât la nivelul nervilor, cât și la nivelul țesuturilor moi
- Afectarea sinusurilor
- Ruperea sau fracturarea implantului dentar
- Eșecul fuziunii dintre implant și osul pe care este efectuat
Această procedură nu este una simplă, de aceea, atunci când dorim să rezolvăm problemele edentației, cel mai bine ar fi să alegem un implantolog care să aibă pregătirea și experiența necesară.
Contraindicații
Există o serie de contraindicații care ar împiedica anumiți pacienți să se bucure de beneficiile implanturilor dentare. Însă, majoritatea contraindicațiilor pot fi temporare, așadar poate fi doar o chestiune de timp până ce problemele vor fi remediate. Cel mai bine ar fi ca, înainte să luăm decizia de apela la această procedură stomatologică, să consultăm totuși un specialist. Printre contraindicațiile unei astfel de intervenții se numără următoarele:
Lipsa osului și prezența unor structuri ce pot fi bariere anatomice – (nervul alveolar inferior din canalul mandibular, sinusurile maxilare);
Lipsa unor dimensiuni adecvate ale osului alveolar receptor – lipsa volumului osos se mărește pe măsură ce trece timpul de la extracția dinților. În ziua de astăzi, specialiștii pot utiliza tehnici de augmentare osoasă, iar în acest fel, se pot obține rezultate optime;
Anumite afecțiuni medicale pot constitui contraindicații în ceea ce privește efectuarea unui implant dentar. Cu toate acestea, tehnologia a evoluat foarte mult în ultimii ani, așadar chiar și cei care suferă de anumite afecțiuni pot apela o astfel de procedură;
Mulți adaugă osteoporoza pe lista contraindicațiilor în cazul unui implant dentar, dar tehnologia a evoluat foarte mult, așadar cei care au o astfel de afecțiune pot beneficia de un implant dentar cu un design special pentru un os care are o densitate redusă.
Lasă un răspuns