Imparatu’ lu’ Scotia, frateee!

Sal’tare
In uikend am dat intamplator pe CineStar si l-am vazut Forest Whitaker. Si mi-am adus aminte de Last King of Scotland si am zis ca tre’ sa va vorbesc despre el.
Pentru cei care au vazut Hotel Rwanda, tre’ sa va spun ca e „pe acolo”. Sigur ca un pic mai dinamic si un pic mai „artistic”, nu atat de grav si atat de profund legat de realitatea Africii, insa interesant ca mod de prezentare a cutumelor acelei societati, de prezentare a partilor ei frumoase si (de ce nu!) o prezentare a unor solutii evidente, care nwe vin tuturor in minte, dar pe care guvernele nu le agreeaza.
In rest ce sa zic, probabil peste „continentul negru” va mai trece ceva timp pana cand va deveni unul „civilizat” din doua motive:

  1. Pentru ca se doreste a fi pastrat ca „mana ieftina” de lucru, la fel ca si China de altfel
  2. si

  3. Pentru ca si oamenii simpli sunt „dresati” de zeci de ani sa se teama si nu poti sa le scoti teama asta din suflete. Plus ca teama asta le-a anulat unora dorinta de evolutie si de schimbare. Pentru ca in mintea lor SCHIMBARE este intotdeauna lipit de RAU

P.S. Daca cea am scris mai sus, v-a dat impresia ca e un film extrem de tragic, sa stiti ca m-am facut inteles perfect. Pentru ca intr-adevar asa este!

Andrei
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*