Imi pune „CENUSA in cap” vis-a-vis de „legea cu ascultarea telefoanelor”!

Sal’tare
Astazi o sa dau o mica DEZMINTIRE si o sa imi pun cenusa in cap. DE CE? Pentru ca la articolul despre Legea 298/2008, de ieri, nu am citit foarte atent legea si ma dat cu bata in balta ca un mic aiurit ce sunt si mi-a scapat articolul 1 paragraful 3 care spune asa:

Prezenta lege nu se aplica in ceea ce priveste continutul comunicarii sau informatiile consultate in timpul utilizarii unei retele de comunicatii electronice

Si tradus pentru noi toti, ei vor avea voie sa stie doar de unde dam telefon cui , la ce ora, cat am vorbit, etc. dar nu vor stoca informatii privind comun care celor in cauza. Deci am picat de leapsa si e normal sa imi cer scuze, pentru ca v-am mai indus si pe unii dintre voi in eroare. Cei care m-au luminat sunt: Razvan de la 360ROMANIA.EU si Ionut, carora tin sa le multumesc de info. THANKS GUYS!
Andrei… 😉
KIP IN TACI

6 comentarii publicate

 1. As mai adauga ceva: inregistrarea tuturor convorbirilor din Romania din toate retelele este in acest moment imposibil de realizat din punct de vedere tehnic. Pur si simplu nu exista infrastructura pentru asa ceva pentru ca nu exista „motive de business.”
  Pentru inregistrarea informatiilor colaterale – precum durata apelului, cine a sunat pe cine, la ce ora a fost initiat apelul, celula GSM cea mai apropiata de tine catre care ai facut apelul etc sunt informatii care sunt in PREZENT inregistrate de operatorii de telefonie mobila. Unii parametri salvati sunt folositi pentru a genera factura (primii 3 pe care i-am listat) iar altii sunt utilizati pentru monitorizare & control sau load-balancing daca este cazul.
  Atentie – cand zic ca nu exista infrastructura, ma refer la inregistrarea IN MASA – nu exista infrastructura pentru inregistrarea IN MASA. Binenteles ca pentru inregistrarea suspectilor DNA (care nu se numara cu milioanele) exista sisteme puse la punct.
  Alt aspect, care cu siguranta ca o sa te bucure: chiar daca la conducerea Romaniei va veni Pol Pot care va ordona inregistrarea tuturor convorbirilor, operatorii de telefonie mobila au sa il trimita direct la dracu pe acest ipotetic Pol Pot. Motivul ? Daca asculta de el, dau faliment. Gandeste-te care ar fi costurile unei asemenea operatiuni … Vorbim de inregistrarea pentru 6 luni a ZECI DE MILIARDE de minute de convorbiri:
  http://www.banknews.ro/stire/23329_romanii_vorbesc_la_telefon_3_miliarde_de_minute_pe_luna.html
  Toate serverele Google inmultite cu 10 nu ar putea sa faca fata la asa ceva. Gandeste-te ca doar 5 minute de informatii audio salvate intr-un format MP3 (o compresie puternica) necesita un spatiu de stocare de 3-4MB.
  My point ? Toate chestia asta este o facatura de presa. A cui ? A lui Basescu ? A lui Iliescu ? A lui Boc ? NICIDECUM!!!!
  Aceasta facatura este a TUTUROR patronilor de presa. Aici nu ma refer la o mega-conspiratie ci la un fapt banal: asa se fac bani in presa. Presa nu este un mediu de informare cat este un mediu de divertisment si circ. Oamenii care au scris articole pe tema asta nu sunt nici superficiali nici prosti, sunt pur si simplu … buni ziaristi (un bun ziarist, inainte de toate „vinde ziarul”).
  Razvan (360romania.eu)’s last blog post..Cum iti dai seama ca esti dependent(a) de blog ?

 2. Am sa ma repet si am sa zic MERSI din nou! Nu de alta dar nu prea mai e nimic de adaugat! Poate doar un ADD la Reader pe care l-am dat deja! 😉

 3. Nenea Artistu`, ce e domne cu agitatia asta in jurul legii? Ce e schimbat acum fata de ce era trecut? Poate doar faptul ca e teoretic legal…
  Crezi ca daca vroiau astia sa-ti asculte telefonul aveau nevoie de vreun amendament de genul asta?
  Sa fim seriosi si sa nu plecam urechea in mass-media, nu de-alta, dar vom ajunge sa credem maine poimaine ca porumbeii sunt de fapt niste specii de pinguini mai evoluate, daca intelegi ce vreau sa spun…

Trackback-uri și pingback-uri 1

 1. Nea Tudor pupa-i-as ochii lui de trubadur | fanel.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*