satul romanesc tarani
satul romanesc tarani

Ideea de taran ajuns!

Sal’tare
Ati vazut mai nou care e cea mai noua ocupatie a taranilor romani? Daca nu ati observat, va spun eu: VANZAREA PAMANTULUI. E o cursa nebuna dupa cel mai bun pret, dupa cat mai multi bani si la final tot cu „praful de pe toba” se aleg. De ce? Pentru ca saracii nu stiu ce e aia negociere si pica mereu in cursele „imobiliarilor”. Ceea ce e mai rau, e faptul ca ei chiar cred ca au facut o super-afacere. Si parca ii vezi pe ulitza mare a satului etalandu-si noile achizitii (fie haine, fie un telefon sau chiar masini).
Si uite asa apar fraierii care au masini in curte si astepta sa isi ia carnetul de conducere. Dar pentru ca inca e vin in beci, parca nu ii trage ata sa se duca la scoala de soferi. Si stau „ajunsii zilei” si freaca la ele in curte, falosi „nevoie mare” de masina lor cea noua, dar degeaba. Astia sunt si genul care „sufera de EI”. Acum ca au bani vor sa iasa mereu in evidenta cu ceva. Azi cand vorbeam cu frate-meu de acest sumbru tablou de „ego-uri” care ne sufoca, am ajuns la concluzia ca daca vom avea si miliarde de lei noi, cred ca vom avea in continuare conceptii de oameni saraci si mereu vom intoarce capul dupa chilipiruri. Sigur pe de o parte e bine sa fim asa, pentru ca in fond si la urma urmei nu uitam de unde am plecat, insa daca ne dorim sa accedem in cercuri inalte, aceste conceptii sunt o povara si o piedica. Zic eu! Oare gresesc?
Si ar mai fi o curiozitate:
OARE ODATA CU O „EVENTUALA AVERE”, VENITA PE NEASTEPTATE, NE-AM SIMTI MAI IN SIGURANTA SAU DIMPOTRIVA, MULT MAI IN NESIGURANTA? Oare banii aduc cu ei sentimentul de siguranta? Sau e altceva care aduce acest CEVA?

Andrei… 😉
KIP IN TACI

3 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*