tatici copil parinte tatic

Haina, Cada, Incaltamintea si Papica „minunii” – Jurnal de tatic ep 34

Sal’tare

  • Exact acum o saptamana citeam la Arhi un text interesant despre hainute. Si uite ca de abia azi am gasit „o litra de inspiratie” sa vorbesc si eu „pe subiect”.
    In primul rand tre’ sa recunosc ca sUnt de acord cu cei batrani care spun

    COPIII CRESC CU TOTII SI CU HAINUTE DE LA UNUL LA ALTUL FRATE!

    Si logica e simpla! Copilul nu poarta pana la 8-9 luni, mai mult de 2-3 saptamani o hainuta, pentru ca acum e perioada in care creste cel mai repede. Asa ca hainutele, patutul sau caruciorul de la fratiorul, verisorul sau surioara sunt perfecte. Aaa, ca avem noi gargauni in cap si bani de aruncat aiurea pe geam, e cu totul si cu totul altceva. Ce fel de gargauni? Pai uite cam asa…

    CUM SA IMBRAC COPILU IN HAINUTZA AIA PATATA?

    Pai frate stai linistit ca si daca ii iei tu una noua, tot patata va deveni in secunda 2 dupa ce se ridica in funduletz sau dupa ce prinde biberonul sau lingurita si le varsa pe el.

    CINE STIE CE MICROBI IAU COPII UNUL DE LA ALTUL?

    Ma eu din cate stiu, spalatul la masina la 80 – 90 de grade si cu detergentul de rigoare, pls clorul aferent, timp de 45 de minute sau o ora, cred ca omoara si mama virusilor sau microbilor. Asa ca aaici puteti spune PAS!

    CUM SA IMBRAC EU COPILUL CU HAINUTZE PONOSITE?

    Ete cum ma imbrac si eu cu haine de la SECOND HAND (din cand in cand), pentru ca gasesti de multe ori acolo lucruri foarte faine, purtate foarte putin sau unele chiar noi. Asa ca din punctul meu de vedere e OK si nu e nici un fel de „pacat capital”!

  • Sigur ca daca vorbim de caditza, pompitze de desfundat nasucul sau incaltaminte deja se schimba total foaia. De ce? Pentru ca astea sunt elemente de igiena sanitara (primele doua) si de un element care influenteaza mersul copilului (incaltamintea). Asa ca astea tre sa fie noi si NEAPARAT adaptate nevoilor copilului. Pentru ca nu mare mi-a fost mirarea sa gasesc cadite fara bavuri taiate in care copilul se poate taia foarte unor sau prost proiectate si care se rastoarna imediat ce puiutul s-a last un pic pe o parte sau incaltaminte pentru copii care nu are acea umflatura a talpii pentru formarea piciorului bebelusului si prevenirea platfusului
  • Si iata-ne ajunsi si la finalul elementelor pe care le aminteam in titlu – MANCAREA. Pentru cei care nu au ascultat indeajuns de bine la doctorii pediatrii mai repet eu odata aici. DIVERSIFICAREA hranei copilului se incepe cu legumele. Se baga una, cate una timp de 2-3 zile, pentru ca el si metabolismul sau sa se obisnuiasca cu ele si ar fi de preferat ca ele sa fie introduse la masa de pranz. La o perioada de 2-3 saptamani dupa ce s-a obisnuit cu hrana solida se pot introduce si fructele. MARUL este cel mai indicat ca prima fructa, dupa care usor usor celelalte. ATENTIE! Fructele cu semite marunte gen kiwi sau capsuni nu e bine sa fie data pana pe la 1-2 anisori, pentru ca ii dezvolta copilului o predispozitie la alergii de tot felul. Asa ca ar fi bine sa ii feriti. Diversificarea continua cu carnea si in final ouale. De la oua se da doar galbenusul si ar fi bine ca ouale sa nu fie proaspete (in ziua aceea sau cu o zi inainte ouate), pentru ca au anunite substante care nu i-ar face chiar bine bebelusului

Cam atat de la mine. Astept si alte sugestii si de la voi… si pentru noi dar si pentru cei care citesc Jurnalul de tatic si care poate a deja copii sau care se gandesc sa faca unul!
Andrei
KIP IN TACI

5 comentarii publicate

  1. pot sa mai adaug si eu cate ceva, din experienta proprie. cand am inceput diversificarea am fost cu copilasul la medic. mi-a spus ca multor copii le recomanda cereale, dar ca e bine sa fiu atenta la cel mic. al meu era deja destul de dolofan asa ca l-as fi ingrasat prea mult de la cereale. asa ca mi-a recomandat sa incep cu branzica de vaci pe care i-am facut-o eu in casa (cu pastiluta de calciu in lapte fiert se face instant). am gustat si eu si e excelenta branzica. poti sa o amesteci cu mar ras (sau mar copt daca are stomacelul sensibil) sau babana. E felul de mancare care mie mi se pare cel mai sigur (nu risti alergii sau alte complicatii).
    dupa asta am inceput sa fac si piureuri cu legume (sunt carti de retele multe, eu m-am indragostit de una de le Idiot’s Guide pe care am luat-o ca mi-a placut titlul si care are o multime de combinatii).
    inca ceva, ce am patit eu si poate ca e bine sa avertizez. a fost amuzant. eu i-am gatit mai multe luni tot felul de piureuri celui mic si de fiecare data ii puneam si morcov fiert in cominatie cu alte legume. la un moment dat raceste copilul si ma duc cu el la doctor, altul decat cel la care merg mereu. se uita doctorul la odorul meu si zice: pai bine, doamna, da’ copilul dvs e portocaliu! ma uit si eu. avea copilul hipervitaminoza de la morcov. observasem si eu ca avea nasucul cam portocaliu si parea brozat da ma gandeam ca or fi ceva gene recesive din partea tatalui. a ras doctorul de mine, am ras si eu, m-am gandit de ce nu observase doctorul nostru si am facut o pauza cu morcovul o perioada 🙂
    .-= irina´s last blog ..Mi-e frica sa nu raman singura =-.

  2. Interesant! O sa trag la imprimanta si pentru draga mea de acasa! asat cu branzica de „veci” (cum ne place noua sa facem misto prin casa) nu o stiam. in schimb partea cu „nu morcovi la fiecare masa, noua ne-a spus-o doctorita. Iar la noi cerealele merg, pentru ca nu e un dolofan si nici nu vrea sa pape multe. Plus ca de cand a facut 7 luni, nu prea mai sta jos decat cand doarme. Deci consuma energie la greu! Saru mana pentru toate cele spuse! 😉

  3. In occident, mai exact in Franta nimeni nu arunca hainutele de la copii decat atunci cand se rup sau cand devin inutilizabile. Toate se pastreaza si se transmit la rude, vecini, prieteni sau, daca nu ai cui le da, le donezi la primarie, care la randul ei le vinde la preturi mai mult simbolice sau le distribuie gratuit cui are nevoie. Dar romanul e fudul. Daca in occident vezi in magazinele de cartier femei in halat de casa si bigudiuri in cap, in Romanica ţaţa Gherghina se boieste si daca se duce la ghena ca ii e frica ca daca o vede vecina nearanjata dupa aia o barfeste tot blocu/strada.
    .-= ₤utic´s last blog ..Iarna romaneasca! =-.

  4. Eee lasa ca poate o sa ajungem si noi pan’ la urma sa ne trezim si sa intelegem ca „fiduliile” sunt bune preparate la restaurant, nu sub forma de „fumuri” in capul nostru!
    P.S. Si sper ca oameni ca mine sau ca tine sa oferim un vbun exemlu celor din jur! 😉

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. bagamare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*