patriotism

HAI SICTIR, ROMANIA!

Sal’tare
Uite ca la „articolul ala cu Bucuresti, fratele vitreg…”, am avut un comentariu de mare valoare, al lui Gugutza, cu care mi-am propus sa incep un al post. Ei bine iata comentariul:

ai dreptate, insa toata zbaterea celor care doar vorbesc sau scriu despre neajunsurile din acest oras (tara) nenorocit(a) este futila! oricat te-ai chinui chiar sa rezolvi ceva concret, lupta cu autoritatile este pierduta in 99% din cazuri. iar atunci cand chiar se rezolva ceva, ori a fost si interesul cuiva si s-a suprapus cu chestiunea in cauza, ori e campanie electorala! NU SE FACE NIMIC IN ACEASTA TARA PT. INTERESUL CETATEANULUI! NOI NU CONTAM! TOTUL SE FACE NUMAI PT. A UMPLE CAT MAI REPEDE BUZUNARELE CELOR AJUNSI TEMPORAR LA PUTERE! In rest totul este inutil! Nu te asculta nimeni (sau se prefac ca te asculta), totul este luat in bataie de joc, iar atunci cand vrei sa spui asta esti luat la misto de ciracii puterii sau chiar de populimea indobitocita, invatata cu umilinta! Asa ca da-mi voie sa spun cu toata convingerea: HAI SICTIR, ROMANIA! (asta include si Bucurestiul, nu?)

Situatia o descrie bine de tot Gugutza, in cele cateva cuvinte, din comment-ul respectiv de acolo. Dar intrebarea care ramane de fiecare data cand avem parte de descrieri atat de bune, e CE NE FACEM ? Sigur ca solutia cea mai la indemana si care ne vine tuturor in minte e activarea Societatii Civile si a organizatiilor sale. dar nu de multe ori si astea „ne-o trag” usurel, usurel, tradand cauza pentru care au fost infiintate, in schimbul unor bunuri sau servicii.
O alta reactie ar fi sa scriem pe bloguri despre asta si poate asa ajunge si urechile presei si de aici poate si la urechile mult prea incleiate ale unor „organe” care ar trebui sa se sesizeze din oficiu.
Am putea si protesta, insa in general tot organismele civice pot organiza aceste prosteste, pentru ca organele adiministrative nu dau voie persoanelor fizice sa organizeze proteste.
Astea sunt solutiile mele… bune sau rele, astea sunt cele care mi-au trecut prin cap !
Voi cum vedeti situatia ? Credeti ca exista solutii de „insanatosire”, fara sa ii impuscam pe cei din conducere ? (Nu de alta, dar mie imi vine sa continuu sa dau cate un „headshot” la fiecare stire politica citita prin ziare sau ascultata la Radio/TV)
Later EDIT 1: Si apropo, de cat de lenesi neputinciosi si fara chef suntem, uite cum ne mai si taiem craca singuri de sub picioare: DEZASTRUL DE LA MUZEUL TARANULUI ROMAN !

Andrei… 😉
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

  1. Mie „solutia cea mai la indemana” si care imi vine in minte mereu cand trebuie sa dau piept cu imbecilitatea, nesimtirea si rautatea celor care ne umilesc „conducandu-ne”, este fuga! Cat mai curand posibil si cat mai departe! Stiu, „solutia” mea este mult prea „uzata”. In plus, fugind, dai dovada de lasitate si de „neseriozitate”.
    Dar oameni buni, nu credeti totusi ca viata noastra e prea scurta ca sa ne batem joc de ea?
    Redau mai jos un fragment dintr-un mail primit de la o ruda apropiata, plecata din Romania prin anii ’90:
    „in fiecare zi in drum spre servici si inapoi, trec pe linga un pond (un mic lac) unde sunt multe giste canadiene (e ca o lebada mai mica cu gitul lung si negru). de o parte si de alta a drumului sunt semne de circulatie care te avertizeaza de chestia asta iar daca ele trec strada se opresc toate masinile. trec strada fara sa se grabeasca si nimeni nu le claxoneaza. daca nu le dai prioritate si te prinde politia ai incurcat-o. e foarte relaxant si placut sa le vezi si de fiecare data ma gandesc cu placere la momentul cand am hotarit sa venim aici. sa nu crezi ca aici e o tara perfecta dar atata timp cit va exista acel semn de circulatie si atita timp cit oamenii il vor respecta ma voi simti bine si sunt recunoscator canadei ca mi-a dat o sansa sa traiesc intr-o tara civilizata.”

  2. Frumoasa povestirea ! Si pentru a nu fi interpretata de vreun berbec sau berbeaca (in gandire), calobby pt Canada, am sa spun ca Gugutza nu vrea decat sa reliefeze faptul, ca diferentza intre Romania si o tara infloritoare nu sta decat in respectarea legilor deja aprobate, chiar asa imperfecte cum sunt ele. Dar totusi LEGI, cu putere juridica !
    😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*