Hai la mare cu masina si copii! Cu sau fara aer conditionat in masina?!?

Sal’tare
Dupa cum bine stiti multi dintre voi eu sunt posesorul unui superb Logan fara aer conditionat si fara servo. Nu trebuie sa imi mai spuneti cat de mare greseala am facut, ca stiu si regret. Insa la acel moment aia au fost banii si alea posibilitatile. Si totusi pentru copii e bine ai aer conditionat sau nu?
De ce intreb? Pentru ca am doua exemple de oameni maturi nu de copii, care sunt raciti, acum in plina vara, din cauza aerelor conditionate de la servici. Ba pe unul din acestia l-au gasit doctorii si cu o alergie la bacteriile care se dezvolta in aerul conditionat. Sigur ca la ambele persoane despre care vorbesc, cred ca de vina e si faptul ca tin aparatele „in blana” si cred ca de fapt ceea ce le face lor rau este diferenta imensa dintre temperatura din interior si cea de afara si tocmai asta ii afecteaza.
Eu unul am inteles acum cativa ani, ca regula de baza pentru aerul conditionat ar fi sa se afle mereu cu 5-7 grade mai jos decat temperatura ambientala de afara. Pai si daca afara sunt 40 de grade, nu cred ca va pune nimeni aerul la 32-33 de grade. Insa voi cei cu copii si cu km multi la bord asa ati facut?
Cica ar mai fi o problema si cu directionarea curentului de aer. Ce mai multi spun sa il lasi la picioare. Insa eu am o problema. Ai mei copii, cand avem drumuri lungi, stau cu jucariile chiar jos. Si sincer sa fiu cred ca nu le va fi chiar bine. Auzisem la un moment dat si de solutia directionarii curentului de aer pe parbriz si tinerea parasolarelor lasate tot timpul, tocmai pentru ca turbionarea sa se faca la nivelul din fata si sa nu ii afecteze pe pitici.
Cam atat dragilor. Sper ca problemele mele sa deschida o discutie placuta si sa invatam cu totii cate ceva!
Andrei… 😉
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

  1. Salut,
    Depinde cum ii obisnuiesti. Daca acei copii raciti in miez de vara, singurul loc unde intalnesc aerul conditiona e la parinti la serviciu e destul de nasol, mai ales daca learga si transpira.
    Noi tinem aerul conditionat pornit in masina tot timpul. Chiar si iarna ca sa nu mi se abureasca geamurile, dar asta e alta poveste. Teoretic temperatura la care corpul se simpte bine e 24 de grade. Eu am tot Logan si nu am termometru cu temporizator pentru AC. Si nici nu ma chinui sa imi montez.
    Pana la urma depinde de obisnuinta si de organismul fiecaruia.

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. E totusi trista viata far’ o rabla! | Parerile Artistului in Blogosfera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*