Hai puiule, ARATA-NE TU CUM E MAI BINE! Jurnal de tatic – ep. 86

Sal’tare
Duminica stateam si noi ca o familie frumoasa ce suntem, cu copiii la joaca, la soare in curte. Si ca toti copiii, Matei si Tibi nu vroiau sa auda de cei doi saci de jucarii pe care ii au si preferau mai repede ciocanele, surubelnitele sau resturile de lemn puse intr-un cazan mare. Frumos era faptul ca Matei ai Tibi faceau lucrurile diferit. Lui Matei de exemplu ii place sa adune lucruri in gramezi mari. Lui Tibi in schimb ii place sa le ia doar si sa le duca in diverse locuri. Nu vrea sa le adune. Sigur ca la acel moment nu am dat importanta acestui fapt. Insa aseara ma jucam cu ei cu baloane de sapun si Matei vroia sa ii fac baloane mici si multe. Tibi a fost in schimb a fost fascinat de cele mari. Sigur ca as putea face eu diverse supozitii, insa nu o fac pentru ca imi e teama ca voi gresi. Doar voi observa in continuare stilul lor de joc (asa cum spune mereu Roxana Anghel) si in acelasi timp o sa incerc sa ma transform eu in cel care invata de la ei, pentru ca libertatea asta de exprimare, vad ca poate crea lucruri tare frumoase – Băiatul autist care la 14 ani are un IQ mai mare decât Einstein este pe cale să câştige Premiul Nobel Later edit – A nu se intelege ca mi se pare ok sa nu existe reguli, ci doar ca imi doresc ca ei sa invete mai mult prin experimentare. De ce nu renunt si la reguli? Pentru ca eu cred ca un copil care nu le invata de mic, se va adapta mai greu unei lumi plina de conventii si de reguli! P.S. Apropo de subiect, iata un alt articol interesant de pe Tati.ro – Invata-l sa fie descurcaret!

Andrei
KIP IN TACI

3 comentarii publicate

  1. Daca vrei sa-l inveti sa fie descurcaret, in Romania, trebuie neaparat sa-l inveti sa fure, sa omoare, sa delapideze, sa minta, sa insele, etc… Asta e singura sansa.

  2. Eu sper totusi sa mai existe si alt fel de a fi descurcaret. Acela pe care l-am invatat eu de la bunicii si parintii mei! – 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*