GROAPA CU MOCIRLA, asa e mereu ! Asa va ramane ? Sau se poate face ceva ?!?

Sal’tare
Parasim un pic povestirile din Jurnal, pentru a fi suparat din nou, pe orasul nostru drag, Bucuresti. Da frate, cei care il administreaza, s-au gandit ca ar fi superb sa iasa si el in evidenta cu ceva. Si ce credeti ca au pregatit ? Cel mai inalt „brad” de Craciun, infipt in Parcul de la Unirii.
„Ma oameni buni, departe de mine gandul de a nesocoti sau de a minimaliza munca unor ingineri ingeniosi, care reusesc sa faca asa ceva ! Insa daca nu faceau bradul, inginerii astia faceau un pod mare sau vreun turn de releu. Deci ei aveau de lucru, nu trebuia sa le dea „Videanu & Co.” de lucru. Dar ei daca nu au minte, mai mult de genunchiul broastei, ce sa le faci ? E ca atunci cand se joaca copiii si se lauda ce sabie lunga au ei. Sau ca adolescentii care isi doresc „sa le creasca”, ca sa fie si ei Titus(i) Steel(i). Da dragii nostri primari ! Si daca tot vreun „shtromeleag” cu care sa ametzitzi femeile nu v-a crescut, ce v-ati zis voi:
IA SA NE CREASCA NOU UN BRAD ! MACAR ASA NE MAI CRESTE SI NOUA MANDRIA !
Vai de capul vostru, de alesi ai urbei. Si ca sa vedeti ca nu vad doar relele din orasul asta le vad, uite ca aseara am avut placuta surpriza sa merg pe strada Smardan – PROASPAT RENOVATA. E superba, iar micile magazine sau cafenele care o strajuiesc pe stanga si pe dreapta, ma duc cu gandul la Sibiuul vazut acum aproape 2 saptamani sau Olanda vazut acum 2 ani. Insa doar Smardanul e asa. Lipscaniul e in continuare cu gauri si cu luminile alea chioare pe mijloc. Sper totusi ca si celelelte strazi sa devina la fel. Si acum revin iar la „bradul vietii de la Unirii” ! De ce nu ati dat ma „primarii vietii”, banii de pe brad pentru renovarea a inca unei strazi din Bucurestiul Vechi ? Sau poate pentru refacerea unei incaperi din casele istorice de pe acolo, pentru infiintarea unei galerii de arta sau poate a unei alte cafenele ?
Aaa si ca sa nu credeti ca am ceva personal doar cu domnul Videanu, am pentru fiecare din primarii de sectoare cate una sau mai multe probleme. Si le vom prezenta, asa cum stiti ca imi place mie cu liniuta de la capat, inginereste:
– Sectorul 1 – Bdul. Petrila – de la restaurantul Doi Cocosi inca vreun kilometru, in partea stanga. Daca nu stiti cum arata un drum dupa bombardament si ati vazut doar prin filme, sa stiti ca inca nu e timpul pierdut. Acest drum e un monument viu. Fugiti si vizitati-l ! IAR TU BA CHILIMANE, IA AMINTE DE TREABA ASTA SI PE BLOGUL TAU. TI-AM LASAT SI UN COMENTARIU…
– Sectorul 2 – Ontane, ia mergi dupa Bdul Lacu’ Tei, catre soseaua Petricani si uita-te la strazile din dreapta. Iar de soseaua aia cu placi de ciment dupa malul lacului Plumbuita nu mai vorbesc ! Noroc ca au facut-o comunistii, ca voi cred nici piatra nu ati fi pus pe acolo !
– Sectorul 3 – Negoitzaaa, din fata intrarii la AUCHAN, strada aia (Bratarii) cand o faci nene ? Ca ne tot pacali de ani buni de zile. Ba ai avut si proiecte din alea fanteziste ca aceasta strada va fi una mare care sa faca un fel de mica sosea de fluidizare a circulatiei din zona, de iesire direct in autostrada Soarelui. Deci un fel de „marea cu sarea” ! Insa noi (pana una alta), pe masa tot „rahat cu apa rece” servim ! Pofta mare si tie !!!
– Sectorul 4 – Inimaroiule, ba chiar nu poti face nimik sa faci sa arate omeneste la Piata Sudului acolo ? Si mai mult, ai chiar langa Sudului, doua locuri pline de istorie:
– Martisorul lui Arghezi, de care probabil doar io stiu si inca vreo zece pasionati… dar pe acolo nu nici un semn care sa arate lucrul asta !
– Si ruinele inchisorii Vacaresti. Prin alte tari si locu’ in care a facut treaba mare un mare erou de la ei e ingradit si declarat loc de vizitat. Da noi de ce sa facem bani din turism frate ! Ca nu avem nevoie de bani, caci curg euroii de la noi din buzunar, ca puricii dupa cainii comunitari. Aaaa si sa nu uit. Proiectul ala fantezist cu hipodrom, parc, lac, cartier rezidential si alte vise frumoase in Lacul Vacaresti, mai e in atentia cuiva de prin SECTOR ? Si CEAUSESCU a vrut sa faca acolo sat olimpic ! Sper sa nu sfarsiti ca el, ca voi sunteti oameni buni… sau aproximativ buni !
Sectorul 5 – Nea Vanghelie, Zabrauti iti spune ceva ? Sau poate drumurile de pe langa Calea Ferentariului, pe care daca ploua, nici macar cu tractorul nu mai poti intra. Sigur ca matale ai avut grija ca zona centrala a sectorului sa fie mistoc facuta, ca sa ai cu ce te lauda. Insa nu uita, ca la marginea sectorului sunt cei care te sustin (zic si io ca omu) !
Sectorul 6 – Daraboanteee, curata ba si tu Insula dupa Lacul Morii ! Infige vreo 2-3 vanzatori de citirica, bere si vata pe batz si vei vedea, ca vei avea ceva banuti in plus la buget. Si poate intri si prin Gulesti Sarbi, sa mai cureti „puroiul” strans acolo.
Aaa, sa nu uit ! Intre Virtutii si Uverturii, drumurile dintre blocuri sunt bune de circuite OFF-ROAD. Asa ca poate le faci ceva !
Gata astea au fost supararile mele pe ziua de azi !
Andrei… 😉
KIP IN TACI

4 comentarii publicate

  1. eu lansez un concurs 😀 : in ce sector din Bucuresti poti sa gasesti drumuri fara noroaie, gropi, lucrari de amenajare lasate balta, strazi proaspat asfaltate sparte pentru lucrari la gaze, etc :))
    pe bune, in ce sector ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*