jurnal de romania herculane luna de miere

Govora + Doua bloguri plimbaretze!

Sal’tare
V-am mai spus ca am unul din cumnati care e de loc din Govora si de patru ani de cand ma cunosc cu mandruta am tot avut sansa sa ajung pe caolo de multe ori. Si v-am mai spus si pe aici, ca ceea ce mi-a fost dat sa vad atunci cand am vizitat-o a fost un fel de „fantoma cuminte”. Adica hotelurile vechi, urmele unora din baile vechi, aleile pietruite sau punctele de belvedere invechite iti spun ca a fost candva o statiune animata si cautata, insa acum nu pare decat un orasel provincial peste care s-a asezat intr-un strat gros praful uitarii si care pare ca nu prea mai are vreun viitor.
Daca insa ne luam dupa prezentarea gasita pe net la Baile Govora, asta ne arata o Govora renovata si parca ne indeamna inima sa „zburam” pana acolo. Nu mai zic de site-ul primariei Govora, care nu se mai opreste din laude. Si totusi la Govora „MAI E MULT PANA DEPARTE”. Sigur ca promisiuni din partea administratiei, imi zice cumnata-meu ca sunt multe. Nu mai zic de proiecte si idei, care abunda peste tot acolo. Problema e ca toate intentiile bune se impiedica mereu la capitolul FONDURI.
De ce mi-ar placea muuult ca aceasta statiune sa devina una cautata? Pentru ca are in jur prea multe obiective turistice (1 2 3) si e pacat, mare pacat. Plus ca sunt satul ca atunci cand zice cineva munte sau zona turistica, sa ne vina tuturor in cap Valea Prahovei. Si poate usor usor s-ar trezi la realitate si ministerul turismului si si-ar da seama ca Oltenia Turistica e o perla inca neslefuita din care se pot scoate niste bani frumosi fara prea mare efort! Gata aici am terminat cu „off-ul meu” de azi si trec la „plimbaretzi”!
Primul „blog plimbaretz” este Nomadic Life. Stiti ce m-a atras la ei, placerea si onestitatea cu care scriu despre PLIMBARE. Pentru ca m-am saturat de toti agaricii care cred ca a scrie despre turism nu se poate decat facand reclama la un serviciu sau unei locatii. Si evident ca facand RECLAMA, dispare total obiectivitatea si dorinta de a-mi oferi mie clientului cele mai avantajoase metode de a-mi face o excursie. Ei nu arunca decat cate un link discret cu ceva ieftin. SI ca sa nu ziceti ca vorbesc aiurea uite scurt trei articole dintre ultimele care vin sa intareasca spusele mele: Hornitsa, Istanbul si Tramvaiul belgian.
Cel de-al doilea blog e Drum Liber. Pe el inca nu l-am „descusut” destul, insa postarea asta despre Conacul Apafi si Top 300 obiective Romania, din care ma pot lauda ca am „atins” si eu vreo 50, m-au facut sa ma abonez la posturile lor si sa sper ca voi avea parte de surprize mai mult decat placute!
Week-end placut va urez! Pe mine ma gasiti in uikend in capitala fostului judet Romanati!
Andrei
KIP IN TACI

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Tweets that mention Govora + Doua bloguri plimbaretze! - -- Topsy.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*