Modern Dad
Funny Genius boy Thinking in studio shot

Genialii… buni de „sclavagit”!

Sal’tare
Am sansa in ultimul timp sa dau peste ingineri de o mare valoare. Oameni care imi povestesc cu pasiune despre proiectele lor, despre inventiile lor, despre solutii noi si ultimele aparitii in domeniu. Iti pot vorbi ore in sir despre ce mecanisme, curenti, inductii si forte. Insa cam uita sa tina contctul cu relitatea. Traiesc saracii intr-o „realitate paralela”. Nu mai zic ca naivitatea lor e imensa. Cred ca a fi corect e o regula general valabila si nu accepta sa faca compromisuri. Si evident ca pierd de cele mai multe ori. Insa daca ar fi doar sa iarada in momente cheie, nu ar fi nimic. Dupa cum spun si in titlu, dupa multe situatii in care se aleg cu praful dupa toba nu se mai asteapta la nimic, iar primul care vine si le intinde o mana de ajutor in fac guru. Daca acel cineva e de bua credinta va folosi cunostintele lui si ii va face si lui un trai decent. Insa cum lumea e din ce in ce mai rar BUNA LA SUFLET, aceste minti luminate dau mereu peste cate’un jmecheras pus pe capatuiala, care mai are si vrajaeala de doi bani in el si ii pacaleste pe „bietii geniali” cu un corn si o citirica si ii face sclavi. Mai grav e ca „bietii geniali” cred ca au prins pe Dumnezeu de picior si stau si’n cap si’n fund ca sa faca pe plac „sefilor”. Si usor usor ajung niste mici robotei, dupa care ajung niste legume.
Hai sa fim seriosi, a trecut de mult vremea ideii: DACA SUNT BUN, SIGUR MA VA GASI CINEVA! Aiurea, azi fara un pic de reclama mori cu produsul in brate oricat de bun ar fi.
Si daca iti doresti ca treaba sa mearga, intr-un sitem corupt ca al nostru tre’ sa mai si „ungi” din cand in cand cate o rotita. Nu ma intelegeti gresit! NU zic ca asa e corect, ci ca asa se cam intampla. Iar daca vrem sa schimbam ceva in tot acest amalgam va trebui sa im CINEVA. Altfel nu se prea poate! PITICII nu au schimbat nicioadata lumea!

Andrei… 😉
KIP IN TACI

3 comentarii publicate

 1. Artistule, din pacate recunoasterea capacitatilor si calitatii unui om sau, scuze asocierea, a unui produs, nu tine de rezultate.
  Ci de relatii, coate, timp si rabdare.
  Pentru ca daca nu te faci cunoscut forurilor decizionale, ramai un geniu… pustiu.
  Degeaba capacitati, degeaba calitati, degeaba eforturi.
  Trebuie sa stii sa dai din coate, sa bati la ce usi trebuie si sa ai calitati de agent de vanzari. Daca nu stii sa te vinzi, pierzi tot.
  Din pacate, asa cum ai zis si tu, multi oameni capabili in domeniul lor ajuns sa-si vanda munca pe nimic, mai rau, facand compromisuri cu calitatea lor ca sa poata fi acceptati si recunoscuti, nu mai zic retribuiti cu 2 bani bucata.
  Si din acel moment, pentru ei bursa valorilor a (s)cazut.
  Trist… De aceea vedem cum oameni mari de la care aveam sperante au disparut intr-o balta de mediocritati.
  Ce sa zic? Uita-te la marii pictori, poeti, oameni de stiinta… Au fost muritori de foame si recunoscuti post-mortem…:(
  Intr-o astfel de societate nu-i suficient sa fii geniu pe domeniul tau. Iti trebuie stomac bun si nervi tari ca sa te poti negocia mogulilor.
  xplorio’s last blog post..Prognoza meteo a lunii iunie – caldura mare, mon cher!

 2. Salut artistule,
  In parte este adevarat, dar mai sunt si alti ingineri ca sa nu spun si de „inginerii de ingineri” care prin simple „inginerii” sunt cu mult mai sus decat ne inchipuim. Cert este ca boul n-a ajuns niciodata cal de curse. Mai este insa timp iar pentru cei tineri nimic nu este pierdut daca nu cumva va fi si cu tinerii ingineri cum este cu tinerii politicieni!

 3. Xplorio si Elisa, cred ca SPERANTA e la noi astia care ne punem problema. Si cred ca „reteta” SALVARII NOASTRE vor fi:
  * principii in care sa credem sincer
  * ambitie multa
  * si nu in ultimul rand o rabdare de otel!
  Andrei… 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*