22 decembrie 20 decembrie

Gata si cu evocarea REVOLUTIEI !

Sal’tare
Cam astazi se termina cu ultimele idei exprimate in fiecare an despre revolutie si revolutionari. Lumea incepe sa inchida „caietele cu amintiri”, se fac bagaje pentru cei care pleaca sa sarbatoreasca revelionul pe alte meleaguri si se mediteaza la ideile auzite pana acum. Si daca tot am vorbit si eu despre revolutie uite niste texte care m-au pus pe ganduri, nu pentru ca ar exprima lucruri noi, ci pentru ca sunt foarte frumos structurate ca mesaj si sunt foarte bune pentru un feed-back rapid:
* Un comentariu misto al unei fete si mai misto – isi zice YO – mai multe nu va spun ca vrea sa ramana anonima:
Revolutia din ‘89, din punctul meu de vedere, a fost o mixtura intre lovitura de stat si revolutie. Adica lovitua de stat a degenerat in revolutie,pentru ca nimeni din cei pusi sa rastoarne vechea conducere nu se astepta la o asemenea dorinta de libertate din partea masei… Pacat ca au murit oamnei pana si-au dat seama ce se intampla si ce trebuie sa faca si cine este la conducere(sau au lasat sa se intample asta ca oamenii sa creada ce vad si nu ce era defapt)…Pentru unii este o amintire foarte dureroasa, pentru speculanti foarte fructuoasa, iar pentru marea majoritate doar ISTORIE.(Si oricum Ceausescu murea cu sau fara proces, si iarsi zic pacat ca cei care au fost pusi ca participe la acel proces au murit si ei in conditii misterioase pana la ultimul.. si din cate ne amintim au fost destui cei care au participat.. cel putin 10… din aducerile mele aminte!!!)
Asa ca e bine sa incercam totusi sa fim ROMANI inainte de a fi europeni si nato-isti!!!! sa ne respectam valorile si pe cei ce nu mai sunt!!!!

* Dupa care doua articole din ciclul „Decembrie Revolutionar” de la Amar de Zi: 25.12.1989. Crima si 26.12.1989. Sfârşitul.
* Un post mai vechi a lu’ Nenea Cosmos – CARE TE-AI NASCUT MA LA Revolutie ?!?
Si cam atat !
Va pupa tata fain, pe basca !
Andrei… 😀
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*