future of media 2016

Future of Media 2016 – Cum a fost!

Sal’tare. Dupa cum probabil ati putut vedea pe Facebook, ieri am fost la conferinta Future of Media 2016 organizata ca in fiecare an de Evensys si care se ocupa de tendintele in media si advertising. Si in linii mari treaba sta in felul urmator:

Petrisor Obae de la PaginaDeMedia vorbea despre Educatie in Media romaneasca si lega cumva asta de ultimele miscari ale celor de la Google si Facebook, cu marginalizarea a site-urilor de „fake-news” de genul Expunere.Com, Efemeride.Ro, Comisaru.Ro, etc.

Daca ar fi sa imi spun parerea, cred ca asta cu Educatia e usor de SPUS. Iar Petrisor a avut initiative punctuale de educare. Insa cu cateva flori nu se face primavara. Si daca se doreste intr-adevar o schimbare reala, trebuie facuta un PARTENERIAT GENERAL. Insa nimeni nu a vrut si nu vrea sa isi asume responsabilitatea unui asemenea demers, pentru ca e mult de lucru. Nimeni nu mai are chef sa fie un Mecena al acestei piete, pentru ca ar insemna sa si finanteze din surse independente aceasta activitate.

Ada Roseti spunea la Future of Media 2016 ca publicul e mult mai inteligent, pentru ca media de acum e mult mai complexa. Iar explicatia ei plastica se referea la cum urmarim noi acum un film:
* Pe ecran se deruleaza fimul. Dar in acelasi timp noi stam pe Telefon sau pe Tableta, cautand detalii despre artisti sau anumite chestii de care auzim in respectivul film. Plus ca in acelasi timp le povestim si prietenilor pe Whatsapp sau Messenger despre film. Si o alta dovada a „publicului mai inteligent si mai implicat” spunea ca sunt serialele precum Game of Thrones sau Lost, care acum 10 sau 15 ani nu ar fi avut o penetrare atat de mare

Tudor Galos crede in computere. Si avand in vedere ca exista deja in computer care a facut o poezie, crede ca in viitor vor exista dezvoltare pe partea de emotie

Eu unul nu sunt atat de increzator. Sincer sa fiu nici el nu cred ca are orbeste incredere in chestia asta, insa avand in vedere ca face parte din Microsoft si ca acolo era invitat ca reprezentant al lor, era cumva de datoria lui sa „joace” acest rol.

Tot Tudor spunea ca educatia si cresterea calitatii se face prin obiective clare setate pentru campanii, dar si cu estimari clare ale profitabilitatii acestor campanii. Frumos spus la editia Future of Media 2016!

Si prima sesiune Future of Media 2016 s-a terminat cu o chestie ce mi-a placut mult:

Petrisor Obae spunea ca vrea sa faca parte din prima generatie de pensionari interesanti pentru advertiseri. ME TOO!

Partea a doua a conferintei Future of Media 2016 a fost mult mai tehnica. Insa trebuie sa recunosc ca ceva m-a dat pe spate. Prezentarea celor de la VICE Romania (Alex Cotet si Costin Velicu). Si care au spus ca ingredientele unui articol scris pe blogul personal sau ale unei campanii din prezent trebuie sa contina 2 componente FOARTE IMPORTANTE – „STORYTELLING AND EMPATHY”.

Adica emotie si traire, lipici si deschidere. Doar ca oamenii si-au ca pierdut capacitatea de a crea lucruri „pas cu pas” si vor ACUM. Asa ca vom vedea cati au inteles si cati nu. Sper sa SE INTAMPLE… desi sceptici sunt multi.

Partea a treia a Future of Media 2016 va spun sincer ca nu mi-a placut. Pentru ca am intrat acolo cu asteptari mari. Chiar pe Facebook scrisesem „„Greii” on-line-ului „picteaza” ultima sesiune de la Future of Media 2016 in culori misto!„. Insa au plans ca niste fetite suparate si pe piata si pe useri si pe climatul macro-economic. Din punctul meu de vedere, ei ca oameni cu VECHIME trebuiau sa vina cu partea pozitiva sau constructiva, pentru ca ei sunt un fel de „intelepti ai satului asta numit On-LINE”.

Si daca nu ati urmarit-o deja ieri LIVE, gasiti mai jos inregistrarea Future of Media 2016 de pe Privesc.Eu. Auditie si vizionare placuta!

Andrei
KIP IN TACI

future of media 2016

Sursa imaginii: O pisica neagra aka Georgiana Mihaila

4 comentarii publicate

  1. NU prea. Ai fcaut bine. Eu (dupa cum am spus si mai sus) venisem cu asteptari mari. Credeam ca „greii” vor fi „cireasa de pe tort”. Insa ei au venit cu „batosenii” de coltul blocului. Pacat – 🙁
    Baietii de la Vice au facut bine ca au prezentat in TANDEM. Fiind doi, au dat dinamism discursului, culoare si acea componenta de „empatie”, de care au tot amintit in prezentare! Nota 10.

  2. Problema este ca astia trebuie sa se implice si sa fie exemple. Pentru ca altfel vom ramane la nivelul „doo’j’da lei pa articol, ca atat am”. Iar noi sa ne invatam sa spunem „pe 20 nu lucrez eu, pentru ca nu pot oferi calitate, iar eu refuz sa livrez ciurucuri”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*