Furtul dezvolta inventivitatea

Sal’tare
Asa imi spunea mie un nenea mai batran acum ceva timp. Si sincer sa fiu cam asa este. Insa dumnealui mai avea o problema la care nu gasea raspuns:
OARE CEI CARE SUNT PRINSI NU SUNT DESTUL DE INVENTIVI SAU NU AU FOLOSIT TOATA EXPERIENTA INAINTASILOR LOR DE PANA ACUM?
In principiu cred ca partea a doua a enuntului e valabila. Sau gresesc?
Si totusi parca ceva in ideile de mai sus „miroase rau”. Evident ca miroase! Problema cea mai mare e faptul ca omul ar trebui sa incerce sa fie inventiv, fara a avea un scop rau. Pentru ca furtul este un fapt rau, indiferent ca e asa cum il faceau haiducii, pentru patura saraca sau cum il fac unii hackeri, doar pentru distractie si pentru a le demonstra respectivilor ca sunt vulnerabili.
Si acum dam peste o alta enigma:
DE CE SCOPURILE RELE ATRAG MAI MULT DECAT CELE BUNE? Simplu. Pentru ca si munca e mai putina (iar oamenii o traduc ca „eficientizare”) si pentru ca rezultatele unui demers „rau” sunt intotdeauna mai mari decat ale unui demers „bun”. Demersul bun are nevoie mereu de o gramada de conditii de indeplinit. La demersul rau importante sunt 2-3 conditii. Restul nu conteaza!
Asta a fost „filozofeala” mea de azi! Sambata frumoasa la toti si daca nu reusesc sa ajung maine la calculator, va urez inca de pe acum Paste Fericit!
Andrei… šŸ˜‰
KIP IN TACI

3 comentarii publicate

  1. N-am citit articolul…de fapt, am citit putin…la sfarsit, unde erau urarile šŸ™‚ (o sa-l citesc mai tarziu sau maine)
    Paste fericit si tie, familiei tale si celor dragi! Sa aveti parte de zile luminate si senine tot timpul! – d’asta venisem, pentru urari šŸ™‚

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*