FRUCTELE… Lupta cea mare! DILEMA?

Sal’tare
Copil fiind la bunica pe batatura eram nebun dupa fructe. Ma gaseai tot timpul prin gradina cocotat in pomi. Mancam de toate: corcoduse, mere, pere, cirese, prune, etc. Dar uite ca acel copil mic a crescut, vremurile s-au schimbat si fiind mai mult cetatean al urbanului decat al ruralui, „m-am dedulcit” la ispitele urbane: dulcegarii artificiale de tot felul, banane, sucuri acidulate si parca pofta de alta data pentru fructe mi s-a estompat. Vremea si vremurile au trecut si m-am hotarat ca nu e bine sa ascult de „glasul ispitelor”. Mi-am impus sa mananc 2-3 fructe pe zi si 2-3 legume. La fel am procedat si cu hidratarea, in perioada toamna, iarna, primavara, cand corpul nu prea cere singur apa. Acum DILEMA:

Oare e bine cum procedez? Oare corpul asimileaza bine vitaminele date „obligatoriu”?

Andrei KIP IN TACI Sursa imagine – Andreea Nutritie

4 comentarii publicate

  1. e foarte bine ce faci, fructele trebuie consumate proaspete. au toate vitaminele din lume. dar iti spun un secret, sa nu le consumi imediat dupa ce ai luat masa, se consuma cam la doua ore distanta, pentru ca altfel fermenteaza in stomac, te balonezi si nu-si mai fac efectul dorit….

  2. Și pe la noi prin bătătură am implementat 3 fructe pe zi și 5 legume. Pare să funcționeze de câțiva ani. Asta nu ne-a scutit de o răceală pe an însă, deși recunosc că alimentația a fost una mai puțin ”fructoasă și leguminoasă” înainte de dezlănțuirea mucilor. În concluzie sunt pentru legume și fructe în fiecare zi.

  3. Ma bate si pe mine gandul sa implementez aceasta regula, insa baietii mei sunt greu de convins. Dar nici eu nu ma las usor si ma ofer exemplu in fiecare zi. Pana la urma voi reusi. Trebuie doar sa am rabdare si sa am incredere! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*