Frig, vara clasica sau doar un pic de confort cu aer conditionat?!?

Sal’tare
Acum doua zile va vorbeam despre aerul conditionat in masina. Astazi continui aceasta „epopee” cu climatizarea in casa. Si cel mai des intalnita este cea pentru apatamentele de bloc. Mi-as permite sa spun ca in acest caz este si cea mai necesara. Si va spun asta, in conditiile in care am trait la ultimul etaj al unui bloc, in dormitorul de pe colt al unui apartament, timp de 20 de ani. Si acolo un aer conditionat este totalmente necesar. Daca este sa vorbim despre casa la curte, cu izolatie corespunzatoare, mie unul mi se pare un moft. Si argumentul este simplu:

Intr-o casa la curte niciodata nu va exista mai mult de 28 de grade Celsius ziua si asta in conditiile in care sa zicem aveti expunere sudica

Daca insa vorbim de mansarde, facute pe locul podurilor, ca si la apartamente, cred ca un aer conditionat este din nou o necesitate. Aaa, sa nu uit. Important este si pentru mansarde sa aibe bine facuta izolarea si s-ar putea ca unii dintre dumneavoastra sa nu simtiti neparat nevoia de racoare.
Acum hai sa vorbim si despre cum e normal sa tinem aparatele deschise pentru confort, dar mai ales pentru sanatatea noastra si a familiei noastre. Ei bine in primul rand, cand ii dam drumul aparatului, sa nu stam in camera respectiva. Si sa facem in asa fel incat trecerea de la cele 35 de grade (sa zicem), la cele 25 setate pe aparat sa se faca treptat si pe o perioada cat mai lunga. Si asta nu o spun eu, ci doctorii, pentru ca bioritmului nostru nu ii plac diferentele bruste de temperatura si de cele mai multe ori acestea sunt si cauzele celor mai multe afectiuni respiratorii. Si dupa ce ne-am obisnuit cu racoarea? Ei bine in opinia mea, daca intram sa dormim in respectiva camera, solutia ce mai buna este INCHIDEREA aerului conditionat. Daca insa intram cu scopul de a desfasura activitati, ar fi bine ca acesta sa fie dat pe minim.
Cam atat despe ceea ce am experimentat eu cu aerul conditionat acasa sau la servici. Astept si parerile voastre si cine stie, poate vom avea de invatat cu totii cate putin.
Andrei
KIP IN TACI

1 comentariu publicat

  1. LA mine in camera sunt 30 de grade, in bucatarie 33. Mi-am cumparat un ventilor ca de, aerul conditionat de nauceste… insa nu face fata si tot tind sa cred c-o sa achizitionez inevitabilul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*