florile copilariei

Florile copilariei si leaganul acela minunat

Imi aduc aminte Florile copilariei si leaganul acela minunat si mai ales de aceasta floare numita Regina Noptii si cum mirosea ea la ceas de seara. Aceste franturi de amintiri au fost (sa zicem) sistem de referinta al copilariei atunci cand ma dadeam in leagan.

Am sa va arat intr-un alt articol leaganul tipic al copilariei in care ma dadeam si din care loveam aceste flori de fiecare data cand ma dadeam UTA UTA.

Si faceam asta mai ales seara cand ele se deschid si imi aduc aminte ca parintii imi spuneau mereu:
AAA iar te dai in leagan? Mai lasa si tu florile alea. Nu vezi cat de frumos miros su cat de frumoase sunt in gradina? Vrei sa le strici tu mereu!

Florile copilariei prin ochii de copil

Nu stiu daca era o rautate din partea mea sa le ating sau daca ma atragea catifelarea lor. Era minunata senzatia de atingere a lor si mi-au ramas cumva in minte si cumva in suflet.

Asa ca de fiecare data cand ajung pe langa curti care au Regina Noptii este cumva incomparabil pentru mine mirosul lor si ma vezi cum tresar imediat cum le simt in apropiere.

Florile copilariei si acum ma imbata

Si daca am pe cineva langa mine ma intreaba invariabil: DAR CE AI? CE SE INTAMPLA. Si le zic simplu: MIROASE A REGINA NOPTII. Iar ei mereu ma intreaba: DAR FRATE CUM DE LE RECUNOSTI. Eu dau din umeri si ingan un: Aaaa. Si imi aduc aminte de copilarie. cateodata chiar inchid ochii si imi aduc amite de ACEL LEAGAN.

Am sa va fac un text si despre el si ma sa dau link si aici catre el.

Andrei si florile copilariei lui
KIP IN TACI
Sursa foto: wikipedia

florile copilariei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*