Filmul Joker, acel CEVA… despre fiecare dintre NOI!

Sal’tare
Filmul Joker, acel CEVAIeri am vazut filmul Joker care are acel ceva. Si desi eram pregatit pentru un film violent sau pentru un film „HARD”, inceputul mi s-a parea destul de soft. Venisem cu o incarcatura si niste asteptari. Ceea ce v-as sfatui sa nu faceti.

Asa ca am ramas un pic dezamagit, dupa toate „vorbele” auzite in jur despre EL. Insa imi parea rau si sa nu-l vad. Asa ca ma stat in continuare la el sperand sa ma prinda. Si dupa ce am trecut de un sfert (mi-a spus sotia care imi era alaturi) eram prins ca un copil de desenele animate.

De ce? Pentru ca nu era despre violenta gratuita… nu era despre A FI RAU, PENTRU CA ASA VOR MUSCHII MEI. Era o poveste care lasase rani in SUFLETUL cuiva si care avea mici fantome ale trecutului care il urmareau.

Si Filmul Joker are acel CEVA…

Usor, usor filmul Joker parea ca are acel CEVA. Vedeam cum curge (amandoi (eu cu Livia)) si intelegeam ca filmul nu este despre UN PERSONAJ. Ci este despre personajul negativ care salasluieste in fiecare din noi si care daca nu ar fi conventiile sociale, legile si pedepsele ar putea de mult ori sa iasa la suprafata si sa faca mult rau in relationarea cu cei din jur.

Nu o spun cu rautate, ci cu un soi de parere de rau fata de propriile noastre persoane. Pentru ca simteam sincer ca daca mi s-ar fi intamplat tot ce i s-a intamplat lui JOKER eram in stare de chestii mult mai nasoale, chiar cu riscul de a fi omorat sau incarcerat.

Da stiu ca ceea ce am spus mai sus par cuvinte scrise de altcineva la mine pe blog. Dar daca veti urmari filmul Joker va spun sincer ca veti fi macar partial de acord cu mine: