bratislava europa romania

Europa si Romania. Nu-i chiar atat de mare DISTANTA!

Sal’tare. In preumblarea mea pana in Germania si inapoi pentru achizitia Printesei (Mazda) am avut pentru prima data sansa sa conduc pe autostrazile de care tot auzeam prin MEDIA sau pe la prietenii care le tot bateau.

Acele minuni din Europa, un vis si pentru Romania

Si sunt interesante si de mare ajutor, mai ales transportatorilor. Pentru mine a fost impresionanta intalnirea cu acele siruri nesfarsite de camioane care pareau ca muta Europa dintr-o parte in cealalta. Insa mi-am dat seama ca de fapt EI creeaza in primul rand PLUS VALOARE pentru constructia altor drumuri si rute in tarile in care unii nu fura si covorasul de la intrare.

Dar sa nu cadem in butoiul cu nervi si sudalme. Intamplator, dupa iesirea din Slovacia, la intoarcerea din Germania catre punctul de odihna in Bratislava am avut sansa sa merg un pic si pe drumurile lor nationale. Si am vazut casele lor din zona rurala (care apropo seamana izbitor de tare cu satele noastre transilvanene), apoi sa vad din zborul masinii si un oras cosmopolit ca Brno si mi-am dat seama de un lucru:

ROMANIA NU ESTE DEPARTE DE EUROPA!

Cel putin de asta gen Cehia, Slovacia, Ungaria. Avem nevoie doar de 5 10 ani de munca organizata si de educatie prin amenzi. La ei toate asa s-au facut si sistemul chiar functioneaza.
Asa ca dragii mei, daca nu ati iesit inca prin „Europa de aproape”, de care va vorbeam mai sus, va rog sa o faceti si la alegerile din Iunie sa votati in consecinta. Chiar putem schimba destul de repede starea de fapt actuala. Trebuie doar SA PARTICIPAM!!!

Andrei
KIP IN TACI

P.S. Poza e facuta vineri seara cand am ajuns in Bratislava si cand era un Vibe tare fain acolo. Apropo de Bratislava… o sa va povestesc intr-un articol viitor si despre cat de usor cred e ca putem transforma Bucurestiul sa ajunga la fel!

bratislava europa romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*