ESTI diferit… Meriti SA FII URAT de TOTI!

Sal’tare
Continuam seria de ieri despre violenta. In filmul de la care am pornit si de care va vorbeam in uikend (Camera Mortii) personajul principal este crescut in cadrul familiei, influentat fiind de ideile Klu Klux Klan – rasism, epurare etnica, etc. Ei bine despre asta am chef sa va vorbesc azi.
Desi multi spun ca extremistii sau „monocolorii” nu prea mai exista, va spun ca inca sunt. Oameni care cred ca solutia ar fi „curatarea” si mai ales oameni care cred ca pentru iesirea din perioade de criza, similare cu cea pe care o traversam acum, solutia adoptata de fiecare data a fost EXTREMA. Si pe baza precedentelor ei incerca sa impuna REGULI. Mie unul orice solutie EXTREMISTA mi se pare gresita. e adevarat ca inceputul e mult mai bun decat la alte metode, insa de fiecare data exista niste oameni care „isi doresc” mai mult si idealul prezentat la inceput capata forme terifiante. NU am invatat inca nimic de la regimurile dictatoriale? Se pare ca nu daca inca le luam in discutie ca solutii.
Stiu ca par naiv si idealist, cand spun ca solutia ar fi ECHILIBRU, insa nu sunt singurul.
Nu zic ca ar trebui sa lasam LIBERTATE necontrolata, ci ca ar trebui sa incercam sa nu calcam in picioare spatiul vital al celui de langa noi.
Nu zic ca trebuiesc omorati homosexualii, dar nici lasati sa imi poata influentza copilul, pedntru ca in fond si la urma urmei homosexualitatea e o dereglare, nu o chestie naturala. Asa ca nu accept ca manifestarile lor sa fie PUBLICE!
Nu zic ca bagati la puscraie tiganii, doar pentru ca sunt tigani. Dar daca ei gresesc, sa fie pedepsiti conform legii.
Nu zic ca nu poti avea propria ta credinta (ortodoxa, budista, islamista, etc), insa nu am chef ca statul sa impuna sau sa ajute un anume „rit” si nici nu trebuie ca eu, „cel care cred”, sa am impresia ca sunt BURICUL PAMANTULUI. Si apropo de religii, iata un articol de la Savatie Bastovoi despre crestinii persecutati. Si la fel cum sunt aceia sunt ferm convins ca in alta parte a lumii sunt altii din alt rit persecutati!
Si la final spun sincer:
Cred ca e foarte usor sa arunc un cuvant FARA SA ITI PESE, insa e mult mai greu sa traiesti cu REMUSCARILE DE „DUPA”! E foarte usor SA URASTI, insa e o adevarata victorie SA INTELEGI si mai ales SA IERTI. Stiu ca suna patetic pentru unii dintre voi si pare mai degraba DICURSUL UNUI INVINS, insa invingatorii sunt cei care NU URASC. URA NASTE VIOLENTZA si VIOLENTZA NASTE URA! Asa ca hai sa intrerupem cercul acesta vicios!
Andrei… 😉
KIP IN TACI

6 comentarii publicate

 1. ce tare, astfel de stiri nu cred ca o sa le auzim vreodata la tv. Cine ar fi zis ca in mileniul acesta mai sunt oameni care se ascund in paduri din cauza persecutiilor. Fantastic si din pacate adevarat.
  In alta ordine de idei- ieri am fost pe la politie si dincolo de usile birourilor pt populatie era o femeie cu fata vanata, nu stiu daca mai era ceva neatins. M-a speriat la prima vedere, dar acum nu am decat gustul atat de amar al milei fata de ea.. cine o fi batut-o in halul acela?OAMENILOR LE PLACE SA FIE VIOLENTI(si oameni sunt doar barbatii. dupa cum se spune in Morometii, nu si femeile/Atentie)- Trist, foarte trist si NEOMENESC.Oamenii parca nu mai sunt oameni/cand ar trebui sa fim atat de mandrii ca suntem niste animale atat de nobile si inteligente…

 2. Ai foarte mare dreptate in privinta „echilibrului”. Societatea in care traim a devenit profund indobitocita si chiar periculoasa din cauza fortatii peste capul oamenilor a unor principii. Un exemplu de astfel de principiu este abordarea homosexualitatii. Sunt absolut de acord sa le fie protejate drepturile, dar asta nu inseamna ca ar trebui vreodata sa aiba acces in scoli pentru a INDOCTRINA tanara generatie cu comportamentul lor.
  De ce cred ca acest lucru este periculos ? Omul este o fiinta foarte complexa, iar acest lucru se vede mai ales in privinta comportamentului sexual. La oricare alte animale, daca pui un mascul sanatos si o femela sanatoasa intr-o incinta inchisa, in perioada propice are loc imperecherea. Doar la oameni este nevoie de ceva mai mult decat un mascul sanatos si o femela sanatoasa. Iar acest „ceva mai mult” inseamna printre altele educatie (inclusiv educatie sexuala) si exemplu.
  Eu sunt convins, ca daca un grup de copiii ar fi crescuti de mici (ca un experiment) cu impresia ca singurele relatii normale in societate sunt cele homosexuale, atunci 90% dintre copiii crescuti in acest mod ar deveni homosexuali. Ei nu ar deveni homosexuali din punct de vedere biologic ci din cauza culturii care li s-a impus. De ce ? Pentru ca omul este o fiinta sociala care interactioneaza enorm si invata enorm din mediul sau si de la alti oameni.
  Din acest motiv, cred ca introducerea acestei doctrine in scoli ar fi un dezastru pentru specia umana. Introducerea acestei doctrine in scoli ar insemna renuntarea la principiul echilibrului pe care l-ai mentionat in articol.
  Articolul tau este interesant si din acest motiv am decis sa il trec la Revista Presei:
  http://www.360romania.eu/360romania-80/esti-diferit-meriti-fii-urat-toti-5709/
  Ideal ar fi ca articolul tau sa fie votat de catre cineva 🙂

 3. NU pot decat sa ma bucur cand vad ca oamenii sunt de acord cu mine!
  P.S. Mersi Razvan! Promit ca maine sa imi fac si eu cont la voi! 😉

 4. Dar se vede de acum ca aceasta tanara generatie nu prea stie pe ce planeta este…daca li se mai introduc ca materii de disciplina scolara (ce aberant) viata sexuala vazuta de homosexuali…wow ce de cultura o sa stie copiii/viitorii parinti….daca nu or sa devina homosexuali intre timp…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*