Era odata „underground”!

Sal’tare
Eram prin clasa a zecea dupa una din orele de sport in vestiar. Unul din colegi, care era pasionat de hip-hop, a zis Black Underground (gasiti detalii la paragraful 1993 — Începuturi) si i-a aratat unuia dintre colegi un articol dintr-una din revistele de adolescenti de la acea vremea si spunea ca ar vrea sa mearga la concert cu ei. Nu stiu de ce, dar mi s-a intiparit aceasta informatie in creier, desi era perioada in care eram efectiv disperat de folk. Trece ceva timp si sunt martorul exploziei formatiilor La Familia cu melodia „Tupeu De Borfaș”

si BUG Mafia cu “Născut Și Crescut În Pantelimon” si “Până Când Moartea Ne Va Despărți”

(Era interesant ca la liceu sau cu amicii pe la bloc, melodia asta noi o stiam ca Tony si Alex) Incep sa gust Mafia mai ales dupa nebunia aia de emisiunea a lui Tatulici (Audienta Generala) cand au fost invitati Mafia. Si odata cu „aceasta degustare aud si de Aria 52. Era un amestec ciudat. Si daca va uitati ciudat la cei care vin la emisiunile de „talente” de acum, trebuie sa va spun ca astia de acum sunt mai mult decat OK, decat ce se intampla atunci. Era incercari prin cluburi obscure, cu putina lumina. Si pe acolo cei de la Atomic luau interviuri. Sau alta data inregistrau si dadeau buacti din concerte cu zgomot de fundal grav de tot. Printre toate chestiile astea iata ca intr-o zi dau peste Parazitii si albumul lor SUTA

M-au rupt… pentru ca erau Altceva. „Mana a doua” mi s-a parut atunci o melodie GENIALA. Aveau versuri INTELIGENTE si ridicau mult stacheta hip-hop-ului. Erau altceva decat B.U.G. sau LA FAMILIA. Gandeau si faceau morala prin hip-hop. Apoi la AM TOT SI NIMIC auzeam muzica pe fundal care imbraca rapaiala caracteristica hip-hop-ului. Era atunci perioada de mijloc a regimului Constantinescu si perioada in care guvernul zicea celebra vorba SA STRANGEM CUREAUA. Iar SUPER SCLAVI parea ca imi explica tot ce li se intampla parintilor si prietenilor mei care erau in campul muncii la acel moment. Era ’98-’99 perioada in care faceam aceste descoperiri. Era un sound nou si ii ascultam acasa pe calculator cu castile, ca parintii eram sigur ca nu doreau sa ma vada ascultand asa ceva. A fost scanteia care a „pornit focul”. Ma opresc acum sperand sa dati si voi amintiri de atunci.

Andrei
KIP IN TACI

Surse imagini – Vice.comHiphopdinromania.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*