Sal’tare. Acum doua saptamani, dupa ce am vazut aparitia la McDonald’s a eMoji urilor, ma gandeam ca ar fi placut sa ii duc pe baieti la minunea asta de film.
De ce?
Pentru ca este actual si legat intru-catva de toata tehnologia asta care ii inconjoara si pe ei. Aveam impresia, ca acest film ar adauga intr-o anumita masura o cantitate de „sentiment” si empatie tuturor acestor dispozitive si ar aduce un pic de responsabilitate in manuirea si grija fizica pe care o au ei fata de ele. Si cred ca intr-o mica masura acest lucru s-a intamplat. Parca altfel se uita si trateaza tehnologia Tibi cu Matei acum sau poate e doar impresia mea.
Inainte sa mergem la eMoji
… am fost tentat sa arunc un ochi pe Cinemagia, insa bine am facut ca m-am abtinut, pentru ca imi cream asteptari. Asa fara sa fi citit ceva despre el si fara sa fi vazut Trailerul am avut parte de o experienta super misto. Dar mi-a placut mult descrierea de pe Cinemagia, care suna asa:
Sony Pictures Animation ne conduce, din 11 august, în lumea secretă din interiorul telefonului nostru, „umanizând” emoticon-uri și făcându-i pe copiii între 5 și 12 ani sau pe adulții atehnici să-și apropie un univers de care se „lovesc” pretutindeni, dar pe care nu îl înțeleg pe deplin.
Emoji Movie creează o lume în miniatură în spatele câtorva aplicații pe care le folosim des, lume pe care o descoperim prin prisma eroilor filmului – Gene, un emoticon care poate afişa multiple expresii, Hi-5 – cel mai bun şi mai îndemânatec prieten al său – şi Jailbreak, cea mai bună spărgătoare de coduri. Emoji Movie creează această lume în miniatură, având timp și pentru emoții, și pentru poante, și pentru câte o ironie (în cubul aplicației Facebook, eroii noștri se întreabă cum de toată lumea vorbește aici doar despre sine…) și pentru o poveste despre maturizare.
Ceea ce părea pe parcurs a fi o defecțiune, și anume faptul că poate afișa mai multe expresii, făcându-l pe Gene total diferit de toate celelalte emoticonuri, se dovedește pe parcurs a fi de mare folos. Așadar Gene devine fericit cu ceea ce este, nu mai vrea să fie „reparat”. El îşi dă seama că, de fapt, nu este „defect”, transformând ceea ce părea inițial un dezavantaj, a fi diferit de ceilalți, într-un mare atu. Simultan evoluează, mult mai schematic, și povestea din lumea oamenilor, unde Alex, un băiețel timid, are probleme de adaptare la școală.
Când Alex îşi adună curajul să comunice pe messenger cu o fată pe care o place, Gene creează telefonului o „avarie”, dând bătăi de cap lui Alex, care începe să considere că singura soluţie este aceea de a şterge tot ceea ce are în telefon, făcând ca lumea lui Gene să dispară pentru totdeauna. Emoji îi învață pe micii spectatori despre existența „măștilor”.
Indiferent de dispoziţia proprie, emoticon-urile trebuie să afișeze „în lume” o mască. Zâmbăreața trebuie întotdeauna să zâmbească, chiar dacă îi vine să explodeze de furie, de exemplu. Iată un subiect pe care părinții îl pot aprofunda cu cei mici, după vizionarea filmului. Emoji Movie este versiunea „light” a unei animații mult mai profunde, InsideOut. Cu toate acestea, are cu ce să ne distreze, atât părinții cât și copiii putând găsi câte ceva atractiv la această producție.
In acelasi timp multa lume spunea pe diverse bloguri de critica de film ca in afara de asemanarea cu InsideOUT ar mai fi similitudini destul de mari si cu Wreck It Ralph. Si ca sa nu scriu aiureli aici, de la vizionarea lui eMoji ne-am facut timp sa revedem si Wreck It Ralph. Sigur ca pe de o parte oamenii au dreptate, insa cred ca farmecul acestui film il gasesc mai ales cei care au avut copilaria cu jocurile de acel tip.
Pe cand baietii mei nu prea au inteles ei cum sta treaba si de ce eu ma uitam atat de cald la tot ce se petrecea acolo pe ecran. Sigur pe de alta parte si eMoji are partea lui mai complicata (la Peretele de Foc si Cloud), care e mai degraba inteleasa de cei peste 10-12 ani. Asa ca daca ar fi sa trag o concluzie, cred ca as recomanda cu caldura filmul asta noua adultilor „addicted phone & tablet” si copiilor peste 10 – 12 ani, pentru ca experienta sa fie una completa.
Andrei
KIP IN TACI
Sursa imaginii – CineFAN.Ro
a
Lasă un răspuns