reparatii

Mamaaaa, CE MAZGALEALA MISTOO!!!

Sal’tare
Stiu ca primul lucru la care va duce cu gandul citind titlul este „eliberarea lui Gigi Becali”, din cauza acelui slogan FREE GIGI, pe care lumea il asociaza cu filmul FREE WILLY, insa nu desprea asta e vorba, ci despre GRAFFITI.
Cu totii stim ce este: Exprimarea plastica non-conformista a unor tineri in spatiul urban. Sunt desenele alea pe care le vedem pe blocuri, sau pe poduri sau pe vagoanele de metrou. Unel sunt superbe iar altele sunt jenante. Politia ii alearga pe „artisti”, pentru ca nimeni nu a luat inca hotararea sa ii aduca in „limitele legii”. Adica, daca tot nu ai bani sa refaci vopseaua dupa anumite blocuri, poduri, autobuze si altele, fa concursuri de picturi si da-le amaratilor alora banii pe vopsea si macar de o bere. Asa se vor rezolva 2 probleme:

  1. Vor avea si ei unde sa se exprime si ii poti lua la sectie pe cei care murdaresc spatiul citadin, fara a avea remuscari ca nu le-ai oferit o alternativa
  2. si

  3. Mai inveselesti un pic spatiul asta urban care pare rupt din Lacustra lui Bacovia

Sigur ca acum parca si aud voci care vor spune:

Pai si cum va fi luata decizia punerii unui astfel de desen pe un bloc, pe o cladire sau pe picioarele vreunui pod?

Cred ca decizia e super simplu de luat. Ii rogi pe cei care stau in apropierea respectivului loc sa voteze. Si modalitati sunt gramada de a vota, nu intru in detalii. Insa mi-ar placea ca in unele cazuri, precum cel prezentat azi in LIBERTATEA, desenul sa fie refacut, nu inlocuit. Pentru ca unele sunt de-a dreptul superbe si geniale.
Si daca tot vorbim de ei hai sa ii cautam si pe net si sa vedem ce cred ei despre lume, valori si iesirea la „suprafata”

Ce mi-a placut mie din toata minunea asta prin care am trecut? STENCILURILE in genul astora:SUBASALT si 2020.
Andrei… 😉
KIP IN TACI

4 comentarii publicate

  1. Apreciere este multa, pentru ca dupa cum spun si in text aceasta arta cred ca poata da o identitate si o personalitate spatiului urban, care si le-a cam pierdut. 😉
    La intrebarea „De ce?” imi e frica sa raspund, pentru ca sunt prea multe variabile… 😉

  2. O intrebare, retorica de altfel: n-ar arata mai bine peretii (din orice oras) desenati … decat plini de reclame de o calitate indoielnica?
    Cand trec zilnic in drum spre serviciu pe langa un perete IMENS desenat (zona Romana) nu incetez sa ma minunez. Deci, se poate!

  3. Dupa cum bine ai spus intrebare e retorica! Insa doar pentru noi. Aia care au deciziiile in mana, s-ar parea cu iubesc deloc graffiti-ul! 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*