Efectul Piramidon!

Sal’tare
Va aduceti aminte de Piramidon? A fost scos dupa aceea ca fiind periculos. Sigur pe banda rulanta au mai picat dupa aceea si multe alte medicamente, pentru ca trebuia facut loc altora. La ce ma refer cand zic „efectul Piramidon”? Pai la complicarea aiurea a vietii pentru niste interese. Sigur ca aud din gura parintilor sau a cunoscutilor mai in varsta ca Piramidonul era OK pentru o gramada de afectiuni si sunt suparati ca acum pentru fiecare afectiune pe care o trata el trebuie luat altceva. Daca intr-adevar Piramidonul avea ceva substante periculoase sau era prea multilateral dezvoltat, tre’ sa recunosc ca unele din schimbarile din viata nostra, le facem doar pentru ca ni se pare normal sa schimbam ceva, doar pentru ca „viata nostra” e veche si ponosita, nu si pentru ca nu isi mai gaseste utilitatea. Si fara sa vrem, ajungem sa pierdem „substanta” pe drum. Ne complicam viata, doar pentru ca e prea simpla in raport cu vietile celor de langa noi si nu da bine, dar ne plangem cand ajungem sa pierdem sistemele ei de referinta
Asa ca intreb si eu ca omul nestiutor:
ASA-I CA UTILITATEA, TRE’ SA RAMANA FACTORUL DECIZIONAL CEL MAI IMPORTANT, ATUNCI CAND VREM SA SCHIMBAM CEVA LA NOI SAU IN STILUL NOSTRU DE VIATA?
Andrei… 😉
KIP IN TACI

7 comentarii publicate

 1. Nu neaparat, n-ar fi la moda, aviz generatiei mess. Apoi, multi dintre noi sunt ipohondri si au nevoie de piramidon(pastila de creta).
  Tarziu ajungem sa realizam ca liberul arbitru in care credem, mai mult sau mai putin, ne slefuieste personalitatea tocmai prin deciziile bune sau rele, utile sau inutile pe care le-am luat de-a lungul vietii.
  racutza’s last blog post..Love is in the air

 2. @Racutza – tre’ sa recunosc ca ceea ce ai spus tu, mi-a adus aminte de un film vazut saptamana trecuta si mi-ai dat si idee de un nou post!
  P.S. Stii cat de mult il urascio pe „arbitru asta liber”? Oaleaaaa!
  @Fabeto – da frate au avut curajul sa il scoata fara sa te intrebe… acu vreo 14 ani! :)) =))

 3. L-au scos? Nu-i nimic. Lasa ca punem noi mana pe eprubete si facem „piramidon de casa”. Ca nu o fi reteta secreta ca la C*ca cola
  Ionut Puiu’s last blog post..ManeloGadget

 4. „Utilitatea” pe termen scurt sau pe termen lung? Exista oameni, printre care ma numar si eu, care-s tare, da’ tare, rezistenti la schimbare (ai vazut cat mi-a luat sa fac un blog, de ex) si care, chiar si atunci cand se produce schimbarea cu acordul lor, poate chiar initiata de ei, tot se adapteaza foarte greu…si aici stiu cum e, dar nu e momentul sa detaliez.
  Zic asta cu „termenul” pentru ca, desi poate e utila schimbarea, efectul nu se vede imediat…Asta nu inseamna ca nu-i buna. Inca un factor important este sa CREZI in ceea ce urmeaza sa faci/schimbi 🙂

 5. Kmi nu pot decat sa fac o reverentza in fata matalutza si sa zic: BINE zici ma Mindro(.eu)! Spor la treaba si sper sa imi mai aduci concluzii la fel de misto!
  😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*