Educatia HARAKIRI-ului bine facut sau doar O LECTIE SUPERBA DE VOINTA!

Sal’tare
Citeam azi dimineata
articolul lui Alex Negrea si mi-am adus aminte ca am printre DRAFT-uri titlul de mai sus, ca un fel de memento si am zis ca nu ar fi rau sa ma apuc de treaba si sa povestim, ca la tara, pe marginea santului si total subiectiv, asa cum imi este felul, despre ceea ce vad eu ca se intampla acolo si despre cum cred ca va fi situatia viitoare.
In primul rand. celor care spun ca japonezii nu erau pregatiti de un cutremur mare, le spun sa fie mai ponderati in a vorbi sau in a crede tot ce li se ofera pe tava. Nu tot ce zboara se mananca. Pe ei nu cutremurul i-a lovit foarte tare, ci tsunami-ul. Si cine spune ca nu conteaza, ca ei ar fi trebuit sa se gandesca si la asta, inseamna ca vrea sa fie doar un GICA CONTRA, degeaba.
Si totusi hai sa iesim din „ce s-ar fi putut face” si hai sa vedem ce s-a facut
Drum reconstruit in 4 zile de la cutremur
Nu mai stiu cine zicea acum cateva zile pe CNN de la ei:

SA PRIVIM SI PARTEA BUNA A ACESTEI CATASTROFE. SE RELANSEAZA SECTORUL DE MUNCA PE INFRASTRUCTURA SI SE RENOVEAZA EDIFICIILE PE CARE INCA NU LE RENOVASEM PANA ACUM!

Nu pot spune decat OAUUU. La noi daca s-ar intampla asa ceva, politicienii ar plange vreo 2-3 ani dupa ajutoare, pe care jumamate le-ar fura. Apropo de furturi:
CICA DUPA TOATE ACELE DISTRUGERI, NU A FOST INREGISTRAT NICI MACAR UN FURT DIN MAGAZINELE DEVASTATE DE „INTAMPLAREA NEFERICITA”. Ba mai mult:
TOT CE A FOST GASIT (ALIMENTE, BUNURI DE LARG CONSUM) AU FOST STRANSE ORDONAT SI IMPARTITE CELOR CARE AU RAMS PE DRUMURI CARE LOCUIESC MOMENTAN IN SALI DE SPORT SAU IN CAMINE IMPROVIZATE PRIN DIVERSE LOCURI!
Si ce sa mai zicem? Ca ne putem comapara cu ei? Nici in 1000 de ani. Si nu pentru ca nu avem nivelul lor de trai, ci pentru ca nu vom reusi sa fim NEVER-EVER atat de ordonati, atat de dedicati principiilor cu care am pornit in viata si atat de dedicati in a face lucruri frumoase sau a gasi partea buna a intamplarilor din viata de zi cu zi!
P.S. Noi sarbatorim ZIUA SOMNULUI in continuare, in fiecare zi!
Andrei
KIP IN TACI
Surse imagini – Antena 3 & Crime TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*