Educatia AJUTORARII si VOLUNTARIATULUI!

Sal’tare
De urand in cadrul companiei la care lucrez ne-au fost facute cadou niste tichete pentru un site de intr-ajutorare de mini-credite pentru cei saraci – KIVA. Sigur ca in prima faza, ca u roman get-beget ce sunt am spus:

ASA MA SI CE TRE’ SA FAC? SA II AJUT EU PE UNII? PAI FRATE EI MA AJUTA PE MINE? CE EU O DUC BINE? CE EU SUNT MARE JMECHER? MA CHEAMA BILL GATES SI MA APUC ACUM SA FAC ACTE DE CARITATE? NU VEZI CA ALERG CA APUCATU’ SA PUN IAU TOT CE TREBUIE PENTRU ACASA?

Sigur ca a durat o perioada pana mi-a trecut supararea asta existentiala pe lume si mai impins de la spate de discutiile pe care le mai auzeam despre site, mai impins de curiozitate, am intrat si eu si am donat banii aceia pentru cineva din Uganda si pentru unii din Mexic. Banii au inceput usor, usor sa se reintoarca si am mai aplicat pentru alte cauze. Uzbekistan o familie care vroia sa isi deshida un aprozar, Ucraina pentru unul acre vroia sa isi echipeze un service s.a.m.d. Si tot facand aplicand pentru aceste mini-creditari am inteles cu ce ne ajuta pe noi acest site. Ne ofera o educatie a voluntariarului. Ne aduc aminte (celor care am prins), partea pozitiva a campaniilor la care participam cu scoala de RECICLARE sau de CURATENIE. Ne REinvata usor, usor, ca ceea ce conteaza in viata asta amarata sunt oamenii de langa noi si zambetul lor, nu stralucirea hainei, caii putere ai masinii sau alte asemenea „motive de mandrie”! Invatam si redescoperim sentimentul de a fi Oameni cu O mare!
Andrei
KIP IN TACI

Trackback-uri și pingback-uri 1

  1. Din nou despre UMANISM | Parerile Artistului in Blogosfera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*