Drumul Taberei / Moghioros – Un colt „de suflet”!

Sal’tare
Ma supar cateodata pe mine ca nu gasesc motive pentru a asterne pe hartia asta virtula a internetului ganduri. Asa ca ma cert si imi spun mereu ca sunt un LENES INCURABIL. Insa se intampla sa citesc un text atat de frumos ca asta scris de „my bro” si parca prind aripi. Parca se agita niste cuvinte in mine care vor neaparat sa iasa afara.

Poveste cu si despre Drumul Taberei / Moghioros

In ’86 cand ne-am mutat noi in Militari (Lujerului), cartierul nostru nu avea verdeata deloc. Era un continuu maidan, cu blocuri fara gradini si fara umbra. Exeptie faceau blocurile vechi de 4 etaje dintre piata Veteranilor si piata Gorjului. Dar si acelea tot putina aveau. Asa ca eram fermecat de plimbarile cu familia printre blocurile din Drumul Taberei.

Era atat de multa verdeata acolo. Erau atat de frumoase blocurile acelea cochete si muream de placere cand infloreau in Iunie toti teii de langa blocuri. Parca faceai o baie in ceai, cand te plimbai pe acolo. Copil fiind iubeam parcul Moghioros, pentru ca avea un loc de joaca mare cu trei tobogane, cu lac si cu barcute… si mai ales cu acel deal pe care il foloseam la maxim iarna pe post de derdelus. Langa minunea acesta de parc era si strandul Drumul Taberei in care mergeam destul de des vara.

„Bucla” din Drumul Taberei mi-a folosit de multe ori ca „traseu de cucerire” pentru unele din mandrele carora vroiam sa le fur inima. Tot aici imi aduc aminte ca mai veneam in perioada liceului sa ma „dedulcesc la alcoale”, ca aveam o gasca de nebuni pe acolo. Era sa uit si de al doilea cinema (in ordinea vizitelor)… dragul Favorit (Pe primul loc era Pacea – actualul Teatru Masca de pe Uverturii). Si atat de faine au fost vazute acolo Toate panzele sus, 7 frati pentru 7 surori, Pacala si alte nebunii de filme.

Cam atat despre minunea asta de colt minunat al Bucurestiului numita Drumul Taberei.

Si daca tot am vorbi de Drumul Taberei iata si amintirie altora de acolo, intrun nou episod de Colturi de Bucuresti.

Andrei
KIP IN TACI

Sursa imaginii – Claudia Paterau (Superbe fotografii!!! Nu ma mai satur uitandu-ma la ele)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*