Drumetie virtuala… pe carari de internet!

Sal’tare…
Azi am chef sa bag, intr-un singur post (asa inginereste si scurt, cum imi place mie), niste lucruri pe care vreau sa le pun de ceva vreme, dar nu gasesc mereu forma cea mai buna de prezentare. Asta si pentru ca nu prea sta pe langa mine gagica aia fitoasa numita „inspiratie”. Da hai sa vedem, poate o conving pe „bagaboanta”, sa stea si la mine in brate vre’un sfert de ora.
Incep cu elan pioneresc. Tema e simpla: Locuri de plimbareala virtuale ! (Poate dupa plimabreala asta va fac chef (unora) sa puneti piciorul pe carari de munte si in realitate! 😉
Sigur ca ele (cateva) sunt trecute si pe la „LINKURI MISTOACE”, dar din propria experienta, stiu ca daca nu sunt imbracate intr-un ambalaj frumos nu se uita nici dracu la ele. Asa ca trec sa le imbrac !

 • Primul loc pe care l-am descoperit pe net, acu ceva ani a fost alpinetul. Frumos si acum, dar probabil din cauza ca si eu am crescut un picutz in domeniul asta al Muntelui si pentru ca am ales sa fac alpinism, nu ma mai atrage asa tare. Insa recunsc, ca ma intorc cu placere sa mai citesc pe aici RT-uri (rapoarte de tura) sau noutatzi. Asa ca fugitzi si voi si vedetzi !
 • Urmatorul loc de plimbareala: carpati.org. Creat (cred eu!), ca o alternativa mai personala la Alpinet si parca mai apropiata de atmosfera de cabana (cu muzici de munte, poze si multe altele). A prins destul de repede la public. Asa ca pentru cei care au chef de o astfel de „atmosfera muntzomana virtuala”, CLICK and GO!
 • Si daca tot sunt inca la capitolul drumetzie (trekking) un site de care uitasem, dar pe care mi l-a amintit o colega de servici este: Karpaten Willi. Este adevarat ca e in germana, insa denumirile sunt in RO, iar linkurile pentru unele din hartile zonelor respective le veti gasi cu siguranta si fara sa stiti germana… 😉
 • Ultimul dar nu cel din urma este Trekking Romania. Nu stiu ce sa va spun despre el. E frumos, dar un pic cam prea impersonal! Daca gresesc corectatzi-ma! Astept critici!

Iar pt cei care s-au imbolnavit de escalada / alpinism / catzarare, trec si la acestea. Insa nu ma lungesc prea tare, pentru ca risc sa plictisesc !

 • Costila.go.ro – Ca doar si Costila a devenit locatzia mea preferata, pentru vara care tocmai a trecut. Pentru cei care nu practica si nu au atractzie catre „nebunia asta frumoasa”, ii invit sa se uite pe la poze, ca sunt superbe
 • Roclimbing.net – stiri proaspete din alpinism, trasee noi, concursuri si alte alea. Ca si la celalalt site pentru cei neinteresatzi fugitzi tot la „Categoria poze”!

Cam atat. Daca mai aveti si voi propuneri le astept cu drag. Va urez: „Drumetzie virtuala placuta !”

Andrei… 😉
KIP IN TACI

2 comentarii publicate

 1. Excelent articol!
  Cu siguranta, ai reusit sa anihilezi fitele gacicii numita inspiratie si ai avut parte din plin de ea in acest articol.
  Toate linkurile sunt foarte interesante.
  Alpinet contine fotografii foarte frumoase si cu toti muntii din tara.
  Carpati.org este un site in care nu sunt atat de multe fotografii ca pe Alpineti, dar sunt foarte multi membri inscrisi.
  Desi escalada/alpinismul sunt foarte interesante si provocatoare, aceste activitati trebuiesc practicate de profesionisti si de cei cu experienta in catarari. Pentru cei neexperimenati, aceste activitati se pot dovedi periculoase.
  In ciuda riscului acestor activitari de catarare si escaladare a muntilor, cu cat riscul este mai mare, cu atat creste pasiunea pentru cei ce doresc sa cunoasca muntele in toata splendoarea lui.
  Explorarea muntelui si cunoasterea lui in amanuntime inseamna pasiune, relaxare si fericire.

 2. Andrei da-mi voie sa te contrazic. Escalada si alpinismu e pentru fiecare din noi. Doar ca tre’ sa mergi la un curs de alpinism si sa inveti baza. Si crede-ma ca totul va fi mult mai usor dupa aceea! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*