Dobrogea – Macin. O MINUNE si jumatate!

Sal’tare. Dupa cum probabil ati vazut deja, de Paste am fost cu prin Dobrogea, undeva pe langa Macin, mai exact comuna Greci. Drumul pana acolo l-am parcurs pe la podul de la Giurgeni. Nu-l mai facusem de vreo 15 ani si il uitasem. Apropo de Pod. Voua nu vi se pare ca seamana cu acel pod de la screen saverul de Windows – Storseisundet Bridge?

Sigur ca uitandu-ma dupa aceea pe Internet la forma podului am vazut ca e dreapta. Insa urcarea aceea pieptisa m-a dus cu gandul catre minunea aceea din Norvegia.

Ceea ce a urmat dupa aceea a fost „Dobrogea minunata”

asa cum o stiu. Colorata, plina de farmec… dar in continuare saraca. Si ce e mai trist, e nu ca oamenii nu isi doresc sa evolueze, pentru ca i-am vazut la fata locului si va pot garanta ca sunt plini de energie, de idei si de activitate.

Dar (ca de obicei) autoritatile sunt pline de „intentii bune”.
Saraiu si Parcul sau de eoliene mi-au incantat privirea, insa m-am cam intristat la auzul vestii ca energia data de ele nu sunt pentru noi, ci pentru niste „alte buzunare”… cum ar spune unii „mai destepte”.

Mult nu a mai durat de la Saraiu si iata-ne ajunsi in Pensiunea Agroturistica Matetovici unde ne-am petrecut Pastele. Ei bine si de la nea Matei mi-a ramas in cap o vorba: „DOBROGEA TARA BOGATA, SUFLA VANT SI CRESTE PIATRA!„, Si atunci am inteles de ce poti spune despre oameni ca sunt duri… sunt asa cum este si mediul in care traiesc.

Apropo de piatra. Vroiam de mult timp sa vadminunea din Dobrogea numita Lacul Iacobdeal si iata ca am reusit. Si mi-a placut mult sa vad si o cariera de granit mare, mare cat un stadion, un pic mai sus de lac.

dobrogea


La poarta livezilor si podgoriei Turcoaia am avut parte de o frumoasa surpriza. Vara au magazin si se vand fructe proaspete si struguri. Ar trebui ca mai multe livezi si podgorii sa ia exemplul.

Dunarea are parti frumoase… dar pare o fata saraca si prost imbracata. Ar putea usor avea restaurante plutitoare, cherhanale ca in vest, iar insula mare a Brailei ar putea fi un Paradis Real. Dar iarasi niste „baieti destepti” nu au chef „sa ii dea drumul din lant”.

Sa speram totusi ca viitorul va suna mai bine (vorba unei reclame vechi) pentru Dobrogea.

Andrei
KIP IN TACI
Surse imagini – Daily Mail & EcoMagazin & BlogulDeCalatorii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*