Din nou despre „rana numita” Rosia Montana!!!

acest articol din Formula As. Stiu ca aveti obiectii si ca e un articol mult prea subiectiv si poate prea siropos, insa daca treceti peste sirop si daca aveti si un un drum pe acolo, sa vedeti situatia la fata locului veti intelege ca Experimentul cu pisica lui Schrodinger e unul mai mult decat adevarat. Nu vreau sa am apuc sa strig NU NE VINDEM TARA, ca nu vreau sa par unul din disperatii aia care apareau la Tv in anii ’90, insa nu am chef sa o dau ieftin sau degeaba. M-am saturat de tunarii care vin sa dea un tun pe aci, iau ce au nevoie, dupa care ne lasa noua bolile sau bubele in cap sa ni le rezolvam singuri. Iar cu unele din „bubele” astea suntem obisnuiti, ca le-au tot folosit comunistii la exploatari si anume BALTILE CU STERIL SI CIANURI. Si daca pentru tine om care sta foarte confortabil in scaun acasa, te anunt ca nu e deloc placut ca atunci cand incep furtunile sa te trezesti ca o localitate intreaga e gri din cauza sterilului. Nu mai zic de faptul ca te trezesti cu copii (ca’s cei mai sensibili) ca pornesc in viata bolnavi cu carente de Calciu si cu o viata deja condamnata la medicamente. Si inchei tabloul cu o imagine vazuta acum vreo zece ani, intr-o zona afectata in trecut de cianuri (Baia Borsa) si in care un nene se uita cu jind la o fantana nefolosita de ani buni. Si cand reporterul la intrebat la ce se gandeste, raspunsul lui a cazut ca un topor pe taietor: LA UN PAHAR CU APA RECE, TAICA! DA FARA CIANURA, CA D’ASTA TOT BEM DE CEVA ANI INCOACE! Insa probabil noi vom ramane cu „dilema”, iar aia de alearga dupa „cascaval” vor ramane doar cu gandul acolo, insa… cu ochii acoperiti de o carpa metaforica cu care se simt bine! Andrei KIP IN TACI]]>

12 comentarii publicate

 1. Hai sa presupunem ca se da drumul minei? Cati din rosieni crezi ca vor fi angajati acolo? Poate vreo 10-20 ca sa aibe ce arata la prostime. In rest vin ei cu tot efectivul. Asa ca si cu mina deschosa si fara aia tot muritori de foame vor fi. Insa dupa ce se va termina toata nebunia, vor mai primi si alt cadou: O „MARE” DE STERIL, PANZA FREATICA OTRAVITA CU CIANURI SI O ZONA IN CARE NICI PESTE VREO 50 DE ANI NU SE VA MAI PUTEA FACE TURISM!
  Acum vreau sa stiu cum vezi tu viitorul! 😉

 2. Si statul va lua impozit. Si o parte din aur. Si aia din zona isi vor vinde casele pe bani grei. Apropo, 1 milion de romani traiesc cu mai putin de 3 dolari pe zi. Si ce ditamai turismul se face la Rosia Montana ? Nici 1% din alea 4 miliarde de euro !

 3. @lEmpereur: Românu’ a devenit un samsar care vrea să-i iasă banu’ gros şi rapid. Asta-i toată treaba cu Roşia Montană şi cu altele. Cînd o să vadă că a luat-o în mînă la greu, o să înceapă să urle cît de nenorocit e statul că i-a adus beleaua pe cap uitînd că a cerşit cu lacrimi în ochi beleaua.
  Zici că sunt mine de aur şi prin alte părţi? Te-ai uitat în ce condiţii lucrează ăia şi cît de mizerabil sunt plătiţi? Cînd oi vedea un salahor d-ăla că şi-a ridicat o casă şi trăieşte bine din salariul primit ca muncitor, o să cred şi eu povestea umflată cu pompa că minele de aur aduc bunăstare. Aduc, dar pentru cei puţini. În cazul României, banii o să intre în nişte buzunare particulare, statul român o să cîştige o laie, iar locuitorii din zonă o să-şi blesteme zilele pînă la a cinşpea generaţie. Sigur, acum lucrurile se văd ca în poveste.

 4. @IEmpereur – Statul roman va lua impozitul vietii, ca sda nu zic al penisului, ca mi-a zis cineva care a urmarit mai indeaproape procesul, ca sunt facute contractele in totala defavoare a statului. Li s-au oferit niste conditii , de parca ar veni sa refaca ROMANICA din radacini. Aur nu vom vedea decat pe bani. Nu va lua ROMANIA cota parte, ca asa au convenit IN SCRIS cu Gabriel Resources. TURISM? Sunt MINE DE AUR din antichitate si evul mediu acolo care ar face bani frumosi ca obiective turistice date pe mana unora pasionati de crearea unor modele turistice viabile.Insa astora STATUL nu le ofera conditii financiare superbe, ca nu sar „la castana” (tradus pentru tine – NU SAR CU SPAGA GRASA!!!)
  @Saturnianul – mersi de sustinere! 😉

 5. Voi certati-va ca-n maxim 9 luni o sa extraga pe ordonanta de urgenta precum ca e interes stretegic al tarii….sugem ….pe degeaba deghizati in pelicani.

 6. @fanel: Bă, io am mai zis-o. Noi nu ne vindem ţara. O dăm pe gratis. Şi mai dăm şi bonus de la noi ălora de vin şi-o iau. Suntem (adică reprezentanţii noştri sunt) cei mai idioţi proxeneţi din lume: plătim clienţii să ne fute ţara scoasă ca o curvă la produs. Facem trotuarul economic cu ea.

 7. Pai si o solutie mai buna ar fi sa angajam o firma buna de PR? Poate cu ocazia asat castiga si tarisoara asta ceva bani din futaiul la care e supusa! 😉

 8. Optimistic vorbind, sper sa ii posede cineva si anal si oral pe astia de la Gabriel Resources si pe nea Naumovici, care parea pe vremuri un baiat tare bun si cu ganduri bune! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*