tatici copil parinte tatic

DILEME DE TATIC – Program FIX pentru copii?

Sal’tare
Acum vreo cateva saptamani ne-am intalnit intr-o seara la mine acasa la un pahar de vorba mai multi prieteni vechi, toti acum cu copilasi mici. Ei bine din vorba in vorba acolo am ajuns si la programul micutilor. Si parerea noastra a fos ca somnicul si masa se fac „la program”. NU un program fix, ca la armata, dupa ceas. Insa nici cu fluctuatii.
De exemplu: Masa de dimineata undeva intre 7.30 si maxim 9. Masa de pranz si culcarea la pranz, undeva intre 12.30 si 13.30. Masa de seara pe la 7.30 – 8.30. Iar culcarea pana in maxim 22.30
Pe noi personal nea juta mult si bioritmul impus de gradinita. Insa, pentru copiii care nu merg inca la gradinita, voi ce spuneti:
ESTE OK CREAREA UNUI PROGRAM? Este OK sa obisnuim copiii sa se culce in jurul orei 22? (nu de alta, dar pe vremuri ziceau doctorii, ca cel mai bun somn e ala dintre 22 si 24, oare mai e valabila regula?) Este OK sa cream si program de masa? Sau mi abine sa le lasam sa vina natural si foamea si somnicul si sa le oferim atunci cand copilul LE CERE?
Andrei
KIP IN TACI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*