urban piata victoriei
urban

Dezvoltare urbana Romania 2022

Sal’tare. Romania a mostenit dupa ’89 o infrastructura si o dezvoltare a spatiilor conform „dorintele unora”, insa nu adaptate Oamenilor. Asa ca cea mai mare provocare a ideii Dezvoltare urbana Romania este sa adaptam „greaua mostenire”. Adica sa adptam ce avem la noile vremuri si tendinte. Doar ca vedeti voi, nici noii administratori nu par „deschisi” la a le face celor de langa ei prezentul mai bun. Si nu e vorba neaparat de confort, ci pur si simplu de niste spatii urbane „adaptate” nevoile oamenilor. Si totusi cate ceva s-a facut

Dezvoltare urbana Romania – Programul verde crud Sinaia

Despre ce este vorba?

Sinaia a devenit la inceputul acestui an prima localitate din România care colectează măștile de unică folosință, rezultate la nivel de oraș, în urma pandemiei de COVID-19. Primaria Sinaia impreuna cu partenerii lor au organizat o rețea strategică de locații, puse la dispoziție de autoritățile locale.

Totul a inceput acum 11 ani – VERDE CRUD

Totul a inceput acum in 2011, cand…

„Pe întreaga perioadă a campaniei, Primăria Sinaia va colecta, prin Asociaţia Română pentru Reciclare-ROREC, şi deşeuri electronice şi electrocasnice. Ele vor putea fi predate în locuri special amenajate.


De asemenea, sinăienii vor avea posibilitatea de a participa, prin tragere la sorţi, la o tombolă cu premii. Utilajele necesare pentru colectarea şi transportarea deşeurilor vor fi puse la dispoziţia echipei ‘Verde crud’ de către o serie de firme de construcţii. Dar in acelasi timp şi de operatorul de salubritate care acţionează pe raza oraşului va ajuta. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu, campania va implica şi ecologizarea zonelor turistice, Drumul Cotei, Cota 1400, Valea Peleşului, Stânca Sfânta Ana, zona Stânei Regale. Si nu doar atat. Vor fi incluse şi zonele verzi din jurul gării, din jurul Mănăstirii Sinaia şi din preajma telegondolei.”
Si restul gasiti in linkul de pe Administratie.Ro

Si uite cat de frumos au ajuns sa faca din Sinaia. Acest loc drag mie si in copilarie dar si in perioada adolescentei si tineretii, in care m-am „imbolnavit” de cel mai frumos virus. Ce virus? Ei bine MUNTELE si drumetiile de-a lungul sau.

Si ideea Dezvoltare urbana Romania… poate fi replicata

De ce v-am povestit toat aceste lucruri frumoase despre Sinaia? Pentru ca asa cum exista pe langa ea deja un Cluj sau o Alba-Iulia adaptate oamenilor, cred ca putem replica aceste exemple. Cred ca putem face din Romania un ACASA pe care sa il spunem cu bucurie in glas si nu cu un fel de nostalgie, gandindu-ne doar la CUM ERA Dezvoltare urbana Romania. Si uite ca intre timp avem si ajutor. Trebuie doar sa vrem si sa replicam aceste exemple functionale: Portofoliul de dezvoltare urbană în România.

Cam atat despre Dezvoltare urbana Romania
Andrei
KIP IN TACI
dezvoltare urbana Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*