4 comentarii publicate

 1. Norocul nostru e ca nu ne raportam la politicieni. De 3 zile de exemplu nu am auzit si citit nimic despre politica, lucru nemaipomenit. Parca e mai buna viata in felul asta.
  Referitor la imn, eu nu as lua mandria de a se simti un pic mai mult romani cand e cantat imnul, de la cei care au acele trairi. Cred ca te simti cu adevarat roman cand zici cu mandrie ca ai fost de 1 decembrie la Alba Iulia si ai simtit fiorii pe spinare. Probabil multi nu pot concepe acest lucru.

 2. Eu ma gandeam sa il luam de tot si poate asa cei care simt si resimt atat de bine imnul, vor ajunge sa ii faca si pe cei din jurul lor sa simta la fel! 😉

 3. Sunt atatea tari care au imnuri simfonice dar asta nu ii impiedica pe cetatenii respectivelor tari sa fie mandrii. Imnul e un simbol al statului si atata timp cat noi avem statul pe care il avem, cat ne denigram tara cu orice ocazie, nu vom putea fi mandri nici de imnul nostru indiferent care ar fi acesta. Si pentru ca un om sa ajunga sa-si respecte tara trebuie sa urmeze un fel de scara ierarhica daca ii pot spune asa. Adica in primul rand trebuie sa se respecte si sa se iubeasca pe sine. Apoi trebuie sa-si respecte vecinii, cartierul, orasul, judetul/regiunea din care face parte. Si abia la final va ajunge sa isi iubeasca si tara si sa fie mandru ca e cetatean al acelui stat.
  Nu stiu la ce te referi cu manelistii dar ceea ce au facut cei de la ProTV acu cati va ani i se pare ceva normal. O sa gasesti astfel de interpretari facute de vedete ale imnurilor nationale cam in toate tarile lumii.
  .-= Lutyk´s last blog ..IKEA =-.

 4. @Lutyk – ai punctat perfect cu scara ierarhica. Ei bine eu imi doresc ca oamenii sa nu mai aibe acces la DESTEAPTA-TE ROMANE, pana and nu invata sa se respecte pe sine si sa isi respecte „vecinii, cartierul, orasul, judetul/regiunea din care face parte”. Si mai apoi sa aibe acces si la imn, pentru ca am uitat total RESPECTUL! 😉

Trackback-uri și pingback-uri 1

 1. Respectul, statul si simbolurile lui | Elucubratii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*